Krejčíková otočila duel s Rybakinovou a zahraje si v Ostravě o titul

Tenistka Barbora Krejčíková si zahraje na domácím turnaji Agel Open v Ostravě o titul. Dvojnásobná vítězka loňského Roland Garros otočila po dvou hodinách a 24 minutách semifinále s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu. Letošní wimbledonskou šampionku zdolala 3:6, 7:6, 6:4.

„Byl to určitě náročný zápas. Dlouhou dobu jsem v něm tahala za kratší konec. Soupeřka hrála velice dobře. Snažila jsem se hlavně zůstat se v zápase a čekat na nějaké příležitosti, které mi naštěstí přišly. Tím se zápas otočil,“ řekla na tiskové konferenci Krejčíková.

Vítězka předchozího turnaje v Tallinnu si na okruhu WTA připsala devátou výhru v řadě a zaútočí na druhý triumf za sebou. V nedělním finále vyzve světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou, nebo Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Šestadvacetiletá Krejčíková porazila o tři roky mladší Rybakinovou i ve druhém vzájemném zápase. Vloni ji zdolala na turnaji v Melbourne. Do finále turnaje WTA ve dvouhře se brněnská rodačka dostala poosmé v kariéře a potřetí letos. Může získat celkově pátý titul. „Když se daří, tak se člověk cítí vždy dobře. Jsem za to ráda a budu se snažit na to zase navázat dál,“ uvedla Krejčíková.

Rybakinová nenavázala na čtvrtfinálové vítězství nad jinou českou hráčkou Petrou Kvitovou. V duelu s Krejčíkovou nepomohlo 26. tenistce světového žebříčku ani sedmnáct es.

Třiadvacátá hráčka světa Krejčíková si v prvním setu držela servis do šesté hry. Ačkoliv soupeřce brejk vzápětí vrátila, v osmém gamu znovu podání ztratila a wimbledonská šampionka sadu se ujala po jednačtyřiceti minutách vedení.

Ve druhém setu byly obě hráčky na podání stoprocentní. Jediný brejkbol měla za stavu 5:5 Rybakinová. Krejčíková jej ale odvrátila a duel dospěl do zkrácené hry. V ní česká tenistka od stavu 3:4 vyhrála čtyři míčky za sebou a utkání srovnala. Rybakinová ztratila set navzdory 11 esům.

  Tenisovou anketu Zlatý kanár poprvé vyhrála Siniaková, na trůnu vystřídala Krejčíkovou

Před závěrečnou sadou si Krejčíková na několik minut odskočila do zázemí. Oboustranně atraktivní a vyrovnaný tenis pokračoval do deváté hry. V něm si brněnská rodačka vypracovala první a jediný brejkbol v setu. Rybakinová při jeho odvracení dostala Češku pod tlak, v důležitý moment ale zasmečovala do sítě. Krejčíková poté dopodávala za aplausu fanoušků utkání k postupu.

„Myslím že tam pro mě hrála světla. Zřejmě to neviděla, protože to byl jednoduchý a nahraný balon. Byla jsem ráda, že to zkazila a já to uhrála. Bylo strašně těžké ji brejknout, a když už jsem dostala šanci, dělala jsem vše, abych ten bod získala. Mám radost, že jsem vyhrála,“ dodala Krejčíková.

Turnaj žen WTA Agel Open 2022 v Ostravě

(tvrdý povrch, dotace 611.210 eur):

Dvouhra – semifinále:

Krejčíková (ČR) – Rybakinová (Kaz.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:4.

Čtyřhra – semifinále:

Rosolská, Routliffeová (3-Pol./N. Zél.) – Danilinová, Haddadová Maiaová (2-Kaz./Braz.) 6:4, 6:2.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com