Při útoku na Kyjev byla zasažena budova, ve které sídlí kancelář německé ambasády

Podle německého deníku Bild byla při pondělních útocích na Kyjev zasažena výšková budova, ve které sídlí vízové oddělení německé ambasády. Na twitteru o tom informoval bývalý předseda Böllovy nadace v Kyjevě Sergej Sumlennyj. Německé ministerstvo útok potvrdilo. V kanceláři ale nebyl přítomný žádný zaměstnanec.

Německé ministerstvo zahraničí potvrdilo deníku Bild poškození budovy, v níž sídlí německý vízový úřad.

Mluvčí ale doplnil, že v budově už několik měsíců neprobíhá provoz. Při ruském útoku v kanceláři nebyl přítomen žádný zaměstnanec.

Ve výškové budově o 27 patrech jsou především kanceláře. Jmenuje se 101 Tower a otevřena byla v roce 2012.

Podle prezidenta Volodymyra Zelenského se ruské útoky soustředily hlavně na kritickou a energetickou infrastrukturu. V Kyjevě jsou narušené dodávky elektřiny.

Kyjev, k němuž se ruské jednotky neúspěšně pokusily proniknout po únorovém začátku ruské invaze na Ukrajinu, nebyl terčem ruských útoků od června. Moskva však v neděli přislíbila odvetu za víkendové poškození Kerčského mostu, vedoucího z Ruska na anektovaný poloostrov Krym.

„Jedna z raket zasáhla okolí památníku Hruševského. Pracují záchranáři,“ napsal na sociální síti poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko.

Na stejné ulici jako památník se nachází sídlo ukrajinské tajné služby SBU a nedaleko je i kancelář prezidenta Volodymyra Zelenského, upozornil na svém webu ruský list Kommersant.

 

  Ruský pilot byl mobilizován přímo v letadle. Let měl zpoždění devět hodin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com