V ruské Belgorodské oblasti vzplál sklad ropy, podle gubernátora udeřili Ukrajinci

V ruské Belgorodské oblasti nedaleko hranice s Ukrajinou v sobotu vypukl požár ve skladu ropy. Informoval o tom ruskojazyčný server BBC s odvoláním na gubernátora oblasti Vjačeslava Gladkova, podle nějž se tak stalo po ostřelování lokality ukrajinskou armádou.

Guvernér Vjačeslav Gladkov uvedl, že požár má na svědomí ukrajinská armáda. „Skladiště v okrese Belgorod zasáhla střela,“ napsal v sobotu na sociální síti Telegram.

Ve městě se soustřeďují zásoby pro ruské jednotky, které mají dobýt Donbas. V posledních měsících proto došlo k několika explozím v muničních nebo palivových skladech, které byly způsobeny ukrajinskými útoky, napsal server týdeníku Focus. Naposledy ve čtvrtek část rakety způsobila škodu na obytném domě v Belgorodu. Mohl to být také pozůstatek ruské protiletadlové střely.

Agentura TASS napsala, že v ropném skladu u obce Razumnoje byla poškozena jedna z deseti nádrží. Razumnoje se nachází asi 11 kilometrů od města Belgorod.

Ukrajina, která od 24. února čelí ruské invazi, se k podobným útokům otevřeně nehlásí. Pozorovatelé připomínají, že z Belgorodu a okolí je ostřelováno ukrajinské území, a tak se může jednat o odvetné akce. Přes Belgorod rovněž proudí zásoby k ruským jednotkám, které se pokoušejí dobýt celou oblast ukrajinského Donbasu, píše agentura DPA.

Zdroj: Novinky.cz

  Krizi na bělorusko-polské hranici je nutné ukončit kvůli lidské důstojnosti, shodli se Macron s Putinem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com