Zuřivý Putin vede na Ukrajině válku o infrastrukturu, než přijde chladné počasí

Po jmenování S. Surovikina velitelem ruských sil na Ukrajině jsou téměř každý den prováděny nálety za pomoci raket a íránských dronů na objekty kritické infrastruktury Ukrajiny.

Rusko zcela mění taktiku války a zahajuje sérii vzdálených úderů do hlubokých týlů. Putin chce připravit Ukrajince o teplo, světlo a dodávky vody: na pozadí naprosté neschopnosti ruských jednotek vybojovat přesvědčivá vítězství na frontě je vedení teroristické války to jediné, k čemu se Putin může uchýlit, aby vyvolal paniku. a další demoralizace v ukrajinské společnosti podle kremelského diktátora postupně zlomí odpor ozbrojených sil a pomůže Rusku diktovat své podmínky u jednacího stolu.
Ukrajinu čeká nejtěžší zima od roku 1991.

Rusko je docela předvídatelné a konzistentní: nyní jeho chování docela připomíná podobné na začátku chladné sezóny 2021-22, kdy se prudce snížily objemy dodávek zemního plynu do Evropy. Aktuálně chce Rusko Ukrajince zcela připravit o základní životní komfort, možnost využívat dopravu a komunikaci.

Denní ostřelování ukrajinské infrastruktury probíhá systematicky: začíná dokonce téměř ve stejnou dobu. K 18. říjnu už Rusko zničilo 30 % ukrajinské energetické infrastruktury, denně jsou zaznamenávány nové přílety raket a UAV. Ukrajinská protiletadlová obrana funguje velmi efektivně, ale Rusko bere masově odpalováním velkých dávek raket, takže protiletadlová obrana vyčerpá munici, takže jednotlivé zásahy přinášejí velkou zkázu.

Hlavním kritériem pro zachování kritické infrastruktury Ukrajiny je dostupnost dostatečného počtu západních zbraní, zejména výše uvedené protivzdušné obrany, k ochraně oblohy. Porážka Ukrajiny bude pro Rusko obrovským vítězstvím a systémovou krizí civilizovaného světa.

Západ nemůže dopustit posilování totalitního Ruska a musí Ukrajině pomoci přežít nejtěžší zimu v její novodobé historii.

  Kandidáti na britského premiéra Sunak a Trussová se střetli kvůli daním

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com