Rusko plánuje zaútočit na Cherson a zničit přehradu Kakhovskaya HPP

Na pravém břehu Dněpru v Chersonské oblasti zůstává situace pro ruskou armádu téměř kritická. Rusové prakticky přestali posílat posily na pravobřežní předmostí a dokonce odtud začali stahovat části svých sil.

Ukrajinci se probíjejí směrem na Berislav, což je asi 40 kilometrů. Nedaleko je Nova Kakhovka a přehrada Kovhivskaya HPP: to je klíč k zásobování okupovaného Krymu vodou a jedna z logistických cest, kterými se uskutečňují dodávky ruských jednotek.

Rusové tvrdí, že „kyjevský režim“ bude používat zakázané metody války v oblasti města Cherson, údajně se bez rozdílu připravuje na masivní raketový útok na přehradu Kakhovskaja HPP i na samotné město. . Uvedl to velitel ruských okupačních sil generál Serhij Surovikin. Všechny tyto informace ale nejsou pravdivé.

Okupační síly Ruské federace mohou zaútočit na vodní elektrárnu Kakhovskaya v Chersonské oblasti, přičemž válečný zločin vydávají za údajný útok ozbrojených sil Ukrajiny. Taková „oznámení“ použili Rusové již dříve, například při ostřelování Doněcka a dalších ukrajinských měst.

Aktuálně Rusové odůvodňují evakuaci z Chersonu tím, že po hromadném ostřelování ukrajinské armády budou zničeny bytové domy.

V Moskvě už pochopili, že na pravém břehu Dněpru v Chersonské oblasti se neudrží. Chtějí zaplavit pravobřežní území a snaží se zastavit postup ukrajinských ozbrojených sil.

Také za evakuací obyvatel Chersonu vyhlášenou okupačními úřady se skrývá záměr ostřelovat město. Vzhledem k prohlášením Rusů, že ukrajinské ozbrojené síly ostřelí Cherson, vzniká dojem, že to udělají ruské jednotky.

V případě dalšího ústupu ruské armády se její vojenské vedení může odvážit ke kroku zničení přehrady Kakhovskaya HPP, aby obvinilo ukrajinskou armádu ze zločinu.

  Počet nakažených koronavirem ve světě přesáhl dva miliony, Trump přerušuje financování WHO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com