Zachrání Šlégr Litvínov? Jsem připravený na návrat, avizuje

Jeden z nejslavnějších a nejúspěšnějších odchovanců Litvínova hlásí, že je připraven se vrátit do svého domovského klubu a pomoci mu v záchraně extraligové příslušnosti. „Už jsem odpočinutý a připravený se vrátit,“ uvedl Jiří Šlégr v podcastu Bomby k tyči, který vyšel 6. října, a tak se někdejšího reprezentačního zadáka ptáme v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz, zda od té doby jeho návrat do Vervy pokročil.

„Z klubu se mi nikdo neozval,“ přiznává na úvod muž, který byl oporou zadních řad, ale v Litvínově působil i jako generální manažer, předseda představenstva či trenér.

„Rozhodně se nepovažuji za žádného zachránce,“ deklaruje a v Příklepu navíc přiznává, že má svůj díl viny na aktuální krizi momentálně posledního celku extraligy ještě ze svého předchozího působení, které skončilo v roce 2020. Poté se dle svých slov v podcastu Bomby k tyči dohodl s vedením, že si odpočine.

Počínání Vervy však nadále bedlivě sleduje. „Lidé, kteří mě znají, vědí, co pro mě Litvínov a litvínovský hokej znamená, samozřejmě bych kdykoliv rád pomohl, kdyby byl zájem. To se momentálně nestalo, tak to je otázka na někoho úplně jiného,“ odkazuje na současné litvínovské vedení, které už v této sezoně sáhlo k trenérské výměně, když Vladimíra Růžičku nahradilo dosavadním asistentem Karlem Mlejnkem.

Šlégr zároveň upozorňuje, že je otevřený i nabídkám od jiných subjektů. „Nebráním se prakticky ničemu. Vyrostl jsem v ledním hokeji a bude v mém životě na jednom z prvních míst, když nebudu brát v potaz rodinu, takže všechno je otevřené,“ připouští 51letý muž, který je momentálně členem výboru Českého svazu ledního hokeje a také zasedá v Radě České televize.

„Rozhodně nebudu do nekonečna sedět doma a čekat, jestli mi někdo z Litvínova zavolá a povolá zpátky. Pokud mi zavolá někdo jiný, tak určitě to také budu zvažovat,“ avizuje člen Triple Gold Clubu pro vítěze olympijských her, mistrovství světa a Stanleyova poháru.

  Hokejisté Pardubic vyhráli základní část extraligy

Více najdete v pořadu Příklep, kde se mimo jiné řeší úbytek elitních odchovanců Litvínova z NHL i extraligového áčka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com