Semifinále Poháru B. J. Kingové rozehraje Muchová, vyzve Golubicovou

sport.aktuality.sk

Semifinále Poháru Billie Jean Kingové proti švýcarským tenistkám rozehraje Karolína Muchová, která nastoupí proti Viktoriji Golubicové. Po ní půjde dnes večer na kurt v Emirates Areně v Glasgow Karolína Plíšková, jež vyzve Belindu Bencicovou. Do závěrečné čtyřhry nominoval kapitán Petr Pála Kateřinu Siniakovou s Markétou Vondroušovou. Proti nim by měly stát Bencicová a Jil Teichmanová.

Češky nastoupí ve stejném pořadí jako v úvodním duelu soutěže proti Polsku. Semifinalistka loňského Australian Open Muchová porazila ve čtvrtek Magdalenu Frechovou dvakrát 6:2 a důvěru dostala i nyní.

„Nebylo to lehké rozhodnutí. Nechci říkat detaily, koho co bolí a kolik kdo vydrží. Kája Muchová má dobrou hru a čekali jsme, že bude hrát Golubicová. Kája ji teď porazila v Tallinnu a její specifická hra jí sedí. Kdyby došlo na rozhodující čtyřhru, naším nejlepším párem je pak Maky (Vondroušová) s Katkou Siniakovou,“ řekl novinářům Pála.

Ani Muchová není stoprocentně fit. „Všechny holky jsou tu ale připravené hrát. Musíme to poskládat tak, abychom získali nějakým způsobem dva body,“ doplnil Pála.

Bývalá světová jednička Plíšková se s Bencicovou utká podruhé v krátké době, v září porazila olympijskou vítězku z Tokia na US Open 5:7, 6:4, 6:3. Ve finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové zabojuje Plíšková o první výhru. Nejprve prohrála s Polkou Magdou Linetteovou a v pátek nestačila ve čtyřhře s Muchovou na americký pár Madison Keysová, Taylor Townsendová.

„Belinda tady hraje v obrovské formě, ale myslím, že Kája Plíšková má proti ní největší šanci. Včera si zkusila centrkurt a i když ta čtyřhra byla narychlo, viděla, jak to tam vypadá. Má hru na to, aby Belindu porazila,“ uvedl Pála.

Češky se pokusí soupeřkám oplatit loňskou porážku v základní skupině. Švýcarky tehdy vyhrály 2:1 a postoupily na úkor týmu Petra Pály do další fáze. Nestačily až ve finále na Rusko.

  Djokovič odstoupil z voleb do hráčské rady ATP: Bohužel je nutné, abych se stáhl

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com