Nelidskost je základem existence Kremlu. Další kriminální krok „ruského světa“.

Moskva nikdy neskrývala svůj bestiální úsměv. Jestliže se však ještě nedávno Kreml snažil zachovat si alespoň zdání tváře, nyní jak vedení Ruské federace, tak obyčejní představitelé „ruského světa“ demonstrují svou pravou podobu.

A když pochopíte, co to je, vyvstává pouze jedna otázka – jak to může člověk udělat?

Ale když vidíme všechny nové zločiny Ruska, vyvstává další – existuje hranice toho, co tito lidé páchají? A jsou to lidé?

Další zpráva z Ruska, která se rozšířila po celém internetu, nás opět přiměla zapochybovat nejen o lidskosti (přesněji rozuměj veškeré nelidskosti), ale také se zamyslet nad stavem psychiky těch, kdo něco takového páchají.

Wagnerovi žoldáci se ve svém telegramovém kanálu přihlásili k odpovědnosti za vraždu Jevgenije Nuzhina, který byl jako vězeň Rjazaňského IK-3 naverbován zástupci Wagner PMC a násilně poslán do války na Ukrajině.

Následně se bývalý zajatec vzdal ozbrojeným silám Ukrajiny a později byl v rámci výměny válečných zajatců převelen na ruskou stranu.
Poté, po návratu do své vlasti, byl Nuzhin zabit Wagnerity – byl zbit perlíkem, což vysvětluje – „poprava za zradu“.

A orientační fakt – vražda byla provedena pod kamerou, načež veřejnost spojená s PMC „Wagner“ zveřejnila toto video.

Zradou byl podle ozbrojenců jeho rozhovor s ukrajinským novinářem, ve kterém muž mluvil o tom, jak se zajatci rekrutují na frontu.

Také přiznal, že udělal chybu a vyjádřil svou připravenost vstoupit do ozbrojených sil Ukrajiny, aby „bojoval proti Putinovu režimu“.
A k tomu – perlík na hlavu. Takhle to je – svět v Rusku – „ruský svět“. A není to náhoda, jak se může někomu v mírumilovné Evropě, která se stále snaží vyjednávat s Putinem, zdát.

Veřejnost píše, že zabíjení tímto způsobem používali žoldáci Wagner PMC od války v Sýrii a perlík je jejich neformálním symbolem.

  Komentář: Jsme v nejnebezpečnější chvíli pandemie

Mimochodem, podle dostupných informací byl Nuzhin naverbován do války, na Ukrajinu osobně šéfem žoldáků Prigozhinem.
V zásadě to nikoho nepřekvapuje, protože celý svět viděl záběry, na kterých majitel Wagner PMC Prigožin vyzvedává trestance v ruských věznicích a verbuje je do války na Ukrajině.

Rozumíš? Bez soudu – jen někdo, když dorazil do vězení, vezme několik vězňů a odvede je pryč. V rozporu se všemi zákony a předpisy jim slibuje propuštění.

Jak by na takovou skutečnost reagovala civilizovaná země? Minimálně by s touto praxí přestali a ve skutečnosti by okamžitě provedli vyšetřování.

To ale není o Rusku, kde je dnes Prigožin jedním z těch, kteří jsou považováni za Putinova nástupce. To je takové Rusko – tam je to možné.

Proto je nepravděpodobné, že by nové video se záběry vraždy žoldáků Prigozhina, jím naverbovaného vězně, vyvolalo rezonanci v samotném Rusku.

Ale není to jen video. Žoldáci tak chtějí zastrašit své bojovníky a ty, kteří se k nim mohou v budoucnu připojit, že není třeba se vzdát ozbrojeným silám Ukrajiny.

Zveřejněné video je informačním a psychologickým útokem a míří nejen na samotné Rusy, ale i na Západ. A pokud on, civilizovaný svět, nevyvodí správné závěry, může se to na jeho území opakovat.

Vskutku, s každým takovým případem, který mlčel, nevšiml si ho, nevzal v úvahu, se agresor stává ještě agresivnějším a uvědomuje si svou svolnost.

Pokud nemáte dost faktů, vzpomeňte si na ukrajinská města – Bucha, Irpen, Izyum a další, která navštívili zástupci „ruského světa“ na osvobozovací misi.

Rusko kategoricky a bezohledně porušuje všechny normy mezinárodního práva a pokaždé to všechno dělá drze a cynicky.

A když se zdá, že už není kam dál, Moskva proráží další dno nelidskosti. Stal se teroristickým státem, který se snaží zasít neshody a chaos, aby dosáhl svých cílů.

  Svět evakuuje Afghánistán.

Jediný a nejsprávnější způsob, jak zastavit teroristu, je ukázat mu, že se nebojí. K tomu je ale nutné jednat koordinovaně a celým světem – civilizovaným světem.

A přesto, jak sám Putin jednou řekl, s teroristy nemluví, ale ničí je tam, kde je chytí.

Je na čase jednat podle pravidel kremelského agresora. Rozhodni, Evropo, co dál – zachovej si tvář nebo zajisti pokojné zítřky celému světu.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com