Modrá ikonka se na twitter vrátí asi příští týden, napsal Musk

Elon Musk attends The 2022 Met Gala Celebrating “In America: An Anthology of Fashion” at The Metropolitan Museum of Art on May 02, 2022 in New York City. (Photo by Theo Wargo/WireImage)

Ověřovací modrá ikonka se na sociální síť twitter vrátí pravděpodobně na konci příštího týdne. Napsal to dnes vlastní provozovatele twitteru, americký miliardář Elon Musk. V pátek řada uživatelů upozornila, že se modrá ikona přestala ve výběrů účtů objevovat, napsala agentura Reuters.

„Pravděpodobně na konci příštího týdne,“ napsal Musk na dotaz, kdy se vrátí modrá ikona a funkce Twitter Blue.

Musk se po převzetí sociální sítě rozhodl přeměnit funkci modré ikonky. Ta původně označovala ověřené účty novinářů, komentátorů, politiků a dalších veřejných osobností. Musk ale plánuje, že si znamení budou možné pořídit v rámci měsíčního předplatné, které bude stát osm dolarů (200 korun).

Změna funkce ikony mimo jiné posílila obavy, zda se novému vedení twitteru podaří účinně čelit účtům šířícím dezinformace. Správci sociální sítě oznámili v pátek, že znovu zavádí slovo „oficiální“ u ověřených účtů. Podobné oznámení učinili již ve středu, po několika hodinách ho však nový vlastník zavrhl.

Musk, nejbohatší člověk na světě, minulý měsíc koupil Twitter za 44 miliard dolarů a ve společnosti od té doby zahájil dramatické změny, včetně propuštění zhruba poloviny zaměstnanců a většiny vedení s cílem snížit náklady. Podle Muska firma prodělává čtyři miliony dolarů denně a potýká se s masivním poklesem příjmů v důsledku tlaku aktivistů na inzerenty, aby na tuto platformu neumisťovali reklamu.

ČTK

  Národní rozvojový fond financovaný bankami získal licenci ČNB

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com