Ruská okupace Chersonu se pro civilní obyvatelstvo stala čistým peklem

11. listopadu vstoupily ozbrojené síly do Chersonu, který opustila ruská vojska. Místní vítali návrat Ukrajiny se slzami v radosti, protože ruská okupace byla ztělesněním skutečného pekla: Chersonští lidé byli pronásledováni, mučeni, hladověni a diskriminováni na základě národnosti. Město je zcela zničené, ve stavu humanitární katastrofy. Ruští nelidé zničili vše, co si nemohli vzít s sebou. Válka Ukrajiny s Ruskem je především bojem Ukrajinců o právo na svou fyzickou existenci. Putin páchá v 21. století krvavou genocidu – před očima celého světa.

Prakticky v každé osadě Ukrajiny, kterou Ozbrojené síly Ukrajiny osvobodily z ruské okupace, se najdou důkazy o strašlivých zločinech, které obsahují znaky genocidy na národním základě. Rusové usilují o fyzické zničení Ukrajinců, a priori je považují za lidi druhé kategorie, proti kterým můžete udělat cokoliv bez jakýchkoli následků. Chersonská oblast nebyla výjimkou: po osvobození její pravobřežní části a samotného Chersonu byla zaznamenána řada zločinů spáchaných okupanty.

11. listopadu byly ve sklepě soukromého domu, který majitelé opustili v okrese Beryslav, objeveny kosterní pozůstatky tří mužů. Existuje předpoklad, že by se mohlo jednat o místní teroboronovské vojáky, kteří byli mučeni okupanty. Mrtvoly mají svázané ruce a rozbité lebky: podobnou taktiku už Rusové vyzkoušeli v Buchu, Irpinu a Izyumu.

Ve Snigurivce na severu Chersonské oblasti během okupace Rusové způsobili skutečnou humanitární katastrofu: rabovali lékárny, násilně zabírali majetek a auta civilistům a nedovolili průchod humanitárnímu nákladu. Lidé hladověli, zvláště malé děti. Jen třikrát přinesli okupanti instantní nudle a konzervy, jejichž datum spotřeby už dávno uplynulo. Při ústupu ruských jednotek z osady 8. listopadu Rusové náhodně stříleli a zapalovali domy, nedokázali za sebou udržet Snigurivku, snažili se způsobit co největší zkázu v duchu „ruského míru“.

Ruské jednotky před ústupem z Chersonu vyhodily do vzduchu kotelny, komunikační věže a televizní centrum. Energetická infrastruktura města byla zcela zničena a je třeba ji obnovit. Podle předběžných odhadů to bude trvat minimálně měsíc. Není zde internetové a telefonní připojení. Ruská federace chtěla z Chersonu udělat „město smrti“, kromě ničení okupanti těžili vše, co se dalo: byty, kanalizace, parky, náměstí, hřbitovy. Odminování potrvá několik týdnů. Místní jsou žádáni, aby byli opatrní a pohybovali se pouze po osvědčených trasách.

  Šéfka EK: Jednání s Británií pokročila, rozhodnou příští dny

Obyvatelé Chersonu se v slzách setkali s ozbrojenými silami, které je vysvobodily z pekla zavedeného Rusy. Internet je takovými videi přesycený: Chersonská oblast již třetí den po sobě slaví osvobození, což bylo další vítězství Ukrajiny při ochraně její suverenity před zásahy krvavého vetřelce Putina, největšího válečného zločince 21. století. To, co dělají Rusové na Ukrajině, je národní genocida a svět nemá právo stát stranou a nepodporovat Ukrajinu. Putinovo vítězství znamená, že Rusové zopakují stejná zvěrstva v evropských městech. A to není ani mýtus, ani přehánění: válka zahájená Putinem je pokusem o vítězství nad zlem, návratem do temných časů bezpráví a svévole, který je kremelskému vůdci intuitivně blízký a pochopitelný. A Západ nemá východisko: bojem s Ukrajinou bojuje Putin s celým civilizovaným světem, výzva už byla hozena a dodávky zbraní ozbrojeným silám nejsou rozmar, ale příspěvek k mírové budoucnosti Evropy a porážku neonacistického impéria zla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com