Koruna oslabila k euru o šest haléřů, vůči dolaru stagnovala

burzovnisvet.cz

Koruna oslabila k euru ve srovnání s úterním závěrem o šest haléřů na 24,37 Kč/EUR. Vůči dolaru česká měna stagnovala. V 17:00 se obchodovala za 23,45 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online. Koruna tak příliš nereagovala na dnešní informace Českého statistického úřadu o tom, že ceny výrobců v Česku se v říjnu dál meziročně zvyšovaly, růst ale zmírnil v průmyslu, zemědělství, stavebnictví i službách. Pražská burza znovu oslabila, nerostla žádná z hlavních emisí

Koruna ráno posilovala, dostala se dokonce nepatrně pod hranici 24,30 Kč/EUR. Později ale otočila směr a začala oslabovat. „Podobně na tom byl i maďarský forint, který také umazal výrazné zisky ke konci dne, zatímco polský zlotý výrazně posílil až o 0,7 procenta. Korunové tržní sazby končí den téměř beze změny po výrazných poklesech v předchozích dnech,“ uvedl analytik Komerční banky Kevin Tran Nguyen.

Index pražské burzy PX ve středu klesl o 0,60 procenta na 1239,28 bodu. Žádná z hlavních emisí burzy dnes nedosáhla růstu. Ztrácely třeba i akcie energetické firmy ČEZ, se kterými se obchodovalo v největším objemu. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Z deseti hlavních emisí pražské burzy naprostá většina oslabila a dvě emise stagnovaly. Do zelených čísel se nedostala ani jedna. Mezi oslabujícími byly také cenné papíry ČEZ, které zlevnily o 0,79 procenta na 820 korun. Další z emisí, které dnes patřily k nejobchodovanějším – akcie Moneta Money Bank, odepsala 2,61 procenta na 70,90 koruny.

Nejvýraznější propad postihl akcie firmy Photon Energy, která se zabývá stavbou solárních elektráren. Oslabily o 4,62 procenta na 66 korun.

Kurz české měny:

Předchozí závěr Středa kolem 17:00
Kč/EUR 24,31 24,37
Kč/USD 23,45 23,45

Zdroj: Patria Online

  Turistů loni v ČR o polovinu ubylo, ubytovalo se jich 10,8 milionu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com