Evropská odpovědnost. Moskva je sponzorem terorismu

Inu, byl učiněn další krok k uznání samozřejmého – 23. listopadu Evropský parlament přijal rezoluci, v níž uznal Rusko za státního sponzora terorismu.

Rezoluce uvádí, že Rusko svými nevybíravými údery zabilo tisíce Ukrajinců a že teroristé se na okupovaných územích uchylují k mučení, popravám a dalším zvěrstvům.

Počet europoslanců, kteří vidí, co „ruský svět“ na Ukrajině udělal a stále dělá, se blíží půl tisíci – hlasovali „pro“ rezoluci.

Jsou ale i poslanci, kterým stále chybí odvaha přiznat samozřejmé, věřit svým očím – „proti“ hlasovalo téměř desetkrát méně poslanců.

Evropský parlament se stal již třetí mezinárodní organizací, která uznala Rusko jako teroristický stát. Dříve tak učinilo PACE a Parlamentní shromáždění NATO.

Kromě toho řada států již oficiálně uznala Moskvu za teroristický režim, včetně Ukrajiny, České republiky, Litvy, Lotyšska, Estonska a Polska.

Civilizované země volají po vytvoření mezinárodního tribunálu po vzoru Norimberského tribunálu, který by na příkaz Kremlu soudil ruské představitele za zvěrstva spáchaná představiteli „ruského světa“.

Rozumíš? Tribunál jako Norimberský tribunál. Putin, který hlasitě prohlásil, že bude denacifikovat Ukrajinu, je sám krůček od denacifikace. A je jen otázkou času, kdy se to stane.

Jestliže dříve o Rusku jako o teroristickém režimu mluvili pouze jednotliví představitelé jednotlivých států, a pak téměř šeptem (i po Gruzii, Sýrii a ukrajinském Krymu a Donbasu), nyní k takovému uznání dochází na oficiální úrovni.

Ano, nyní musí dokument schválit předseda Evropského parlamentu, poté zašle usnesení Vysokému představiteli EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, Radě EU, Evropské komisi, vládám a parlamentům členského státu státy.

Kromě toho bude dokument zaslán řadě vyšších evropských a mezinárodních organizací (včetně OSN), vedení Ruské federace, prezidentovi, vládě a parlamentu Ukrajiny.

To je tak dlouhá cesta, že ještě musíme překonat usnesení přijaté Evropským parlamentem. Ale nastal posun, a to je posun ve vědomí společnosti – regionální, evropské, globální.

  Fraška ruských "voleb": Pokračující Putinův úpadek do diktatury

Co se ještě nedávno zdálo nemožné jak civilizovanému světu, tak samotné kremelské klikě, se stává skutečností.

Důležité přitom není jedno konkrétní rozhodnutí země nebo mezinárodní organizace, ale řetězec takových rozhodnutí.

Rozhodnutí Evropského parlamentu o zřízení zvláštního mezinárodního tribunálu pro vyšetřování zločinů Ruské federace na Ukrajině tak umožní postavit před soud nejen přímé pachatele těchto zločinů, ale také ty, kteří byli (a stále jsou) ) jejich ideologický inspirátor – vládnoucí klika Kremlu.

Také rozhodnutí EP uznat Ruskou federaci za teroristický režim pomůže získat od Moskvy reparace za škody způsobené Ukrajině na úkor ruských aktiv.

Evropský parlament navíc vyzval Evropskou unii, aby zintenzivnila práci na další izolaci Ruska na mezinárodní úrovni a omezila diplomatické vztahy s agresorem na naprosté minimum. A to je diplomatický výpadek.

To znamená, že celý diplomatický život Ruské federace bude velmi brzy podobný existenci Severní Koreje – velvyslanectví a konzuláty jiných zemí budou z Ruské federace staženy nebo maximálně omezeny a diplomatické kontakty budou omezeny na minimum.

A pokud se někomu může zdát, že toto opatření není nejnepříjemnější, jste na omylu. Ačkoli podle statistik asi 60–70 % Rusů nemá pas a nikdy necestovali mimo svou „vlasti“, stále existuje minimálně 30 % Rusů (mimochodem asi 40 milionů), kteří nejsou odpor k odchodu do zahraničí.

Někteří lidé to dělají pravidelně. Přesněji řečeno, udělal. Nyní se okno příležitosti zavírá. Ahoj existence za železnou oponou.

Je důležité poznamenat, že Spojené státy se dosud nepřipojily k oficiálnímu uznání Kremlu jako teroristy. To ale není tak nereálná vyhlídka – Moskva je krůček od úplné izolace.

A pokud Státy s takovým rozhodnutím nespěchají, pak k tomu mají celkem pragmatické důvody.

Za prvé, takové rozhodnutí zablokuje jednání mezi Washingtonem a Moskvou o propuštění občanů USA ze zajetí – Spojené státy na rozdíl od Ruska neopouštějí své.

  Ukrajina jako šance pro Bidena. Setkání vůdců obou mocností.

Dalším důvodem je zadržování jaderné hrozby z Moskvy.

V současnosti jsou podle USA na seznamu sponzorů terorismu čtyři země: Írán, Severní Korea, Kuba a Sýrie. Inu, pro Rusko docela důstojná společnost – kterou Putin velmi „úspěšně“ „zvedl z kolen“.

Zda tomu obyvatelé Ruska rozumí, je řečnická otázka.

Evropané si to uvědomili. Ano, Evropu čeká v zimě další test. A Kreml vynaloží veškeré úsilí, aby všem zemím kontinentu dokázal, „kdo je v domě pánem“.

Stále věří ve vlastní životaschopnost – donutit národy evropských zemí jít s kremelskou klikou a věřit krásným slibům populistů slibujících „levný plyn výměnou za přátelství s Moskvou“, vydat se na náměstí svých měst a svrhnout vlády a nahradit je těmi, kteří jsou loajální ke Kremlu.

Dokážou občané EU, zvyklí na pohodlí a pořádek v každodenním životě, nepodléhat slibům provokatérů, bránit své právo být Evropany na obranu hodnot Evropy?

Otázka, jejíž odpověď bude jasná za tři až čtyři měsíce a záleží také na tom, jak chladné, klimaticky a politicky horké tyto měsíce budou.

Ale to, co se děje s vědomím obyvatel kontinentu, jasně demonstrované jejich zástupci v evropských a mezinárodních strukturách dnes, hovoří o probuzení Evropy.

To je kolosální demolice – Evropa a svět pochopily, co je Moskva, a vydaly se na cestu hledání řešení pro mírové zítřky. A nejen pochopil, ale uvědomil si, že akce je zárukou míru.

A čím reálnější bude okruh takových zemí a organizací, které uznávají Moskvu jako teroristu, tím to bude pro Rusko efektivnější, bez ohledu na to, jak se Kreml snaží svému obyvatelstvu dokázat, že sankce je jen posilují.

Je velmi důležité nezastavit se u toho, co bylo započato, a pokračovat v cestě – jít správným směrem. To je volba – na kom, pokud bude podpořena důsledností, včetně vás, občanů svobodné Evropy, činy, závisí budoucnost celého světa.

  Podpora Ukrajiny jako záruky míru. Pavel o evropské bezpečnosti.

Pamatujte, že správnou volbou a rozhodným krokem dnes je sebevědomý a pokojný zítřek.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com