Rusko provádí masivní nucenou mobilizaci na okupovaných územích Ukrajiny

V ruskojazyčném informačním prostoru se objevuje stále více zpráv, že ruské úřady zintenzivnily mobilizaci na dobytých územích Ukrajiny. Zvýšil se počet hlídek, které kontrolují doklady mužů, všude rozdávají předvolání a odvádějí mobilizované na shromaždiště.

Ruské okupační úřady zrušily lékařské komise. I přes přítomnost i závažných chronických onemocnění v mužské populaci je lze stále mobilizovat. Vojenští komisaři čekají pod vchody, odchytávají lidi v obchodech nebo na místech, kde civilisté nabírají vodu.

Mobilizace na dočasně okupovaných územích Ukrajiny probíhá tvrdě. Ruské vojenské komisaře ani nenapadne rozdávat předvolání, muži jsou prostě „sbaleni“ na ulici, nasazeni do autobusů. Nehledí na věk, zdraví ani na počet dětí a za to, že odmítli přijít na vojenský komisariát, jsou surově biti.

Nucená mobilizace na územích zajatých Ruskem se stala masovým fenoménem. Od začátku totální invaze na Ukrajinu už Rusové násilně zmobilizovali více než 100 000 obyvatel TOT Ukrajiny.

Mobilizovaní na dobytých územích přitom nejsou zahrnuti do statistik ztrát ruské armády, protože pro Moskvu jsou pouze „potravou pro děla“.

Zatímco Rusové prchají před mobilizací do zahraničí, tisíce Ukrajinců zůstávají rukojmími kremelského režimu, kteří žijí pod neustálou hrozbou, že budou povoláni do ruské armády. Ukrajinci, kteří zůstali na okupovaných územích a nechtějí vstoupit do řad ruských útočníků, jsou nuceni se skrývat.

Totální mobilizace mužské populace ruskými okupačními úřady na TOT je důsledkem genocidní povahy ruské války proti Ukrajině. Jde o válku proti existenci Ukrajinců, takže ruským úřadům nezáleží na tom, jak budou Ukrajinci umírat a na které straně barikád budou.

Rusko se dopouští zločinů pronásledováním těch, kteří nechtějí sloužit v jeho ozbrojených silách. Nyní Rusko kromě Krymu, Doněcké a Luhanské oblasti částečně obsadilo území Chersonské a Záporožské oblasti. Ruské úřady pokračují v praxi nucených odvodů, protože jim docházejí lidské zdroje.

  Muž podezřelý z toho, že v americkém státě Maine postřílel 18 lidí, je po smrti

Mobilizace provedená Ruskou federací ve WTO porušuje mezinárodní humanitární právo, zejména čl. 51 IV Ženevské úmluvy. Zakazuje mobilizaci obyvatel okupovaných území do řad invazní armády. V tomto ohledu musí být Rusko potrestáno za nucenou mobilizaci civilistů na ukrajinské hranici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com