Z Kyjeva byly hlášeny výbuchy, protiletecká obrana sestřelila drony

Z historického centra Kyjeva, kde se nachází i vládní budovy, byly dnes ráno hlášeny výbuchy. Starosta Vitalij Kličko na telegramu napsal, že v hlavním městě a Kyjevské oblasti protiletecká obrana sestřelila deset íránských dronů Šáhed. O případných škodách neinformoval.

Protiletecký poplach ráno platil v Kyjevské, Žytomyrské a Vinnycké oblasti a úřady vyzvaly obyvatele těchto regionů, aby až do konce výstrahy zůstali v krytech. Podle telegramového kanálu RBK-Ukrajina bylo na pravém břehu Dněpru slyšet íránské drony a správa Žytomyrské oblasti varuje před možnou druhou vlnou útoků.

Rusko už týdny útočí na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Miliony lidí jsou tak bez dodávek elektrického proudu, vody i tepla. V úterý účastníci pařížské konference na podporu Ukrajiny čelící ruské agresi přislíbili naléhavou pomoc v celkovém objemu přes miliardu eur (asi 24,3 miliardy korun). Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém večerním projevu řekl, že „každým dnem získáváme novou sílu, abychom tuto zimu zvládli a děkuji všem, kdo k tomu pomáhají“. Jmenovitě zmínil Španělsko, Švýcarsko a Českou republiku.

  Havárie letadla si vyžádala 26 mrtvých. Ukrajina drží smutek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com