Ukrajina čelí další sérii ruských útoků, z řady míst jsou hlášeny výbuchy

Kyjevem otřásly výbuchy, informoval dnes ráno starosta ukrajinské metropole Vitalij Kličko. Úřady hlásí další rozsáhlý ruský raketový útok na Ukrajinu, exploze jsou kromě Kyjeva hlášeny také z jiných měst. Charkov a Poltava jsou bez dodávek elektrické energie, informuje server RBK-Ukrajina s odkazem na ukrajinské úřady.

Protiletecký poplach platí v celé zemi a úřady vyzvaly lidi, aby zůstali v krytech.

Ukrajinské ostřelování podle ruské agentury působilo oběti v obcích na Donbasu

Při ostřelování východoukrajinské obce Lantrativka ukrajinskými silami zemřelo nejméně osm lidí a 23 dalších bylo zraněno, tvrdí ruská agentura TASS, která se odvolává na místní záchranné složky. Lantativka leží v Luhanské oblasti na území ovládaném proruskými separatisty a ruskou okupační armádou.

Ukrajinská armáda působila civilní oběti také ve Svatove ve stejné oblasti, napsala rovněž ruská státní agentura s odvoláním na představitele separatistů v Luhanské oblasti Andreje Maročka.

„Při ostřelování byla poškozena jedna z budov, v důsledku čehož zemřelo osm lidí a 23 utrpělo zranění. Další mohou být pod sutinami,“ citoval TASS vyjádření nejmenovaného zdroje ze záchranných složek k údajnému útoku v Lantrativce.

Rusko a proruští separatisté začali v posledních dnech opakovaně ukrajinské síly obviňovat z útoků na civilisty v okupovaných oblastech. Ve čtvrtek například oznámili „nejmasivnější údery“ ukrajinského dělostřelectva na Doněck, který proruské síly ovládají už od roku 2014.

Rusko už týdny útočí na ukrajinskou civilní infrastrukturu a především energetickou síť země.

ČTK

  Zemětřesení v Turecku a Řecku: nejméně čtyři mrtví, řada raněných

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com