Francouz podezřelý ze zabití tří Kurdů se přiznal k touze vraždit cizince

Devětašedesátiletý muž podezřelý z toho, že v pátek v Paříži zabil tři Kurdy a zranil tři další lidi, v policejní vazbě přiznal, že cítil „patologickou nenávist k cizincům“. Podle agentury AFP to dnes v tiskové zprávě uvedla pařížská prokurátorka Laure Beccuauová. Touhu „vraždit migranty, cizince“ pociťoval od vloupání do svého domu v roce 2016, dodala prokurátorka.

Podezřelý muž francouzské národnosti, který před odchodem do důchodu pracoval na železnici, podle agentury AFP lupiče brutálně zmlátil. „Toto vloupání vnímá jako spouštěč nenávisti k cizincům,“ napsala prokurátorka v tiskové zprávě. Letos v červnu byl dotyčný odsouzen k ročnímu vězení za ozbrojené násilné činy, proti čemuž se odvolal.

V pátek se podle svých slov „nejprve se zbraní a náboji vydal na pařížské předměstí Saint-Denis, aby vraždil cizince“. Když však dorazil na místo, zjistil, že je tam málo lidí a že v oblečení, které má na sobě, se mu špatně opakovaně nabíjí zbraň. Proto svůj plán vzdal, řekla prokurátorka. Tuto cestu podle Beccuauové potvrzuje i jízdenka z městské dopravy a videonahrávka.

Muž se následně vrátil do domova svých rodičů v Paříži a rozhodl se, že dojde pěšky na ulici d’Enghien, kde věděl, že je kurdské komunitní centrum. V něm a v nedaleké restauraci a kadeřnictví se nakonec střelba odehrála.

Po činu byl podezřelý zadržen s kufříkem, který obsahoval velké množství nábojů. V sobotu byl z policejní vazby převezen na psychiatrické oddělení s ostrahou. Podezřelý podle prokurátorky sám o sobě uvedl, že trpí depresemi a má sebevražedné sklony.

ČTK

  Výbuch v čističce v anglickém Bristolu si vyžádal řadu zraněných

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com