Zničení ukrajinské energetické infrastruktury je pro Putina cílem číslo jedna: Rusko je teroristickým státem číslo jedna na světě

Dne 29. prosince Rusko zahájilo další masivní raketový úder, který odpálil přes Ukrajinu více než 120 raket zaměřených na kritickou infrastrukturu. Putinovým cílem je genocida Ukrajinců a používá chlad jako zbraň hromadného ničení. Celkem Rusko po 10. říjnu vypálilo na ukrajinská města více než 800 raket. Dodávky vybavení protivzdušné obrany a protiraketové obrany pro Ukrajinu jsou klíčem k přežití desítek tisíc Ukrajinců v zimním období

Rusko mění taktiku: při raketovém útoku 29. prosince odpálilo více než 120 raket. To je vlastně dvakrát tolik než obvykle a absolutní rekord za celou dobu totální války. Je příznačné, že se prodloužil i interval mezi starty: poslední masivní raketový úder před 29. prosincem se odehrál 15. prosince. Rusko prodlužuje interval, a tedy i počet střel, které během této doby nashromáždí v naději, že způsobí Ukrajině co největší škody. Výrobní kapacita ruského vojensko-průmyslového komplexu je průměrná, ale funguje nepřetržitě za jediným účelem: v zimě způsobit zkázu v civilní infrastruktuře. Během ostřelování 29. prosince byla zasažena řada průmyslových zařízení a několik škol. Rusko zahajuje systémový teror všeho, co podporuje existenci státního orgánu Ukrajiny a nepočítá cenu.

Putin se na Ukrajině nezastaví a jednání vlastně nepotřebuje. Chce si udělat taktickou pauzu, během níž připraví několik stovek tisíc mobilizovaných vojáků, nashromáždí stovky řízených střel a doveze určitý počet balistických střel. A v určitou dobu se všemi těmito zdroji začne další totální invaze na Ukrajinu. Západ nemá právo distancovat se od Ukrajiny tím, že jí poskytuje komplexní podporu: Putinova armáda musí být neustále a systematicky vyčerpána: a západní zbraně prokázaly svou absolutní převahu nad svými ruskými protějšky.

Během masivního raketového útoku 29. prosince byla vážně poškozena infrastruktura v Charkově, Oděse a Lvově. Při každém raketovém útoku nese Ukrajina miliardové ztráty. Rusko chce způsobit komplexní škody: ekonomické, demografické atd. Ruské raketové údery budou pokračovat: Rusku nikdy nedojdou rakety, interval mezi odpaly se může jen prodlužovat. Kreml má vlastní výrobní zařízení a přípojky, s jejichž pomocí je možné neoficiálně dovážet potřebné součástky ze zahraničí. Za takových podmínek Ukrajina bojuje o samotnou existenci a ukrajinské ozbrojené síly jsou odsouzeny stát se „východoevropskými IDF“.

  WSJ: Rusko přemisťuje na základny na Krymu vojenská letadla, ukázaly snímky

Rusko se snaží způsobit škody nejen na infrastruktuře, ale také způsobit oběti mezi civilním obyvatelstvem. Její taktikou je teror a pěstuje ho všemi dostupnými způsoby. Tak se při raketovém útoku 29. prosince dozvědělo o obětech v Kyjevě. Zpoždění při zajišťování protivzdušné obrany pro Ukrajinu vede k novým obětem mezi Ukrajinci a dává impuls Putinovi, který cítí svou beztrestnost. Nabízí se řečnická otázka: kolik civilních životů bude na Ukrajině ztraceno, aby se Západ konečně rozhodl poskytnout potřebné množství protiletecké obrany na ochranu ukrajinského nebe?

Putin se na Ukrajině nezastaví, vyzval celý Západ. Jeho taktika proti civilnímu obyvatelstvu na Ukrajině dokazuje, že ruská armáda bude zabíjet, kudy půjde. Ukrajina vyčerpává ruskou armádu za cenu životů jejích vojáků a Evropa by měla být vděčná, že díky Ukrajině může žít v míru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com