„Statečným obráncům Ukrajiny“ . Česká republika převáží vojenskou techniku ​​na Ukrajinu.

Česká republika pokračuje v posilování bezpečnosti evropského kontinentu. Vzhledem k tomu, že hlavním obráncem Evropy je dnes ukrajinská armáda, česká vláda podporuje ozbrojené síly Ukrajiny.

Česká strana tak připravuje přesun nové várky tanků na Ukrajinu. Jeden z nich osobně podepsal premiér Petr Fiala.

„Napsal jsem krátké přání statečným ukrajinským obráncům na tanku T-72, který pojede na Ukrajinu. Jsem přesvědčen, že Ukrajinci v boji s ruským agresorem zvítězí,“ napsal na svůj Twitter šéf vlády České republiky.

Fiala také zveřejnil fotografii z návštěvy českého obranného podniku, kde probíhá modernizace tanků T-72 před odesláním na Ukrajinu.

„Během své návštěvy armádního arzenálu Excalibur jsem měl také příležitost zhodnotit nové evakuační vozidlo TREVA 30, které může Ukrajině v budoucnu pomoci,“ napsal premiér.

Nedávno vláda České republiky oznámila, že země zahajuje program výroby zbraní pro Ukrajinu a za tímto účelem přijedou do země pracovat v takových českých továrnách tisíce Ukrajinců.

Mimochodem, výrobu zbraní platí partneři z NATO, jak uvedl náměstek ministra obrany Tomáš Kopečný, který od začátku ruské invaze koordinoval dodávky zbraní na Ukrajinu.

Zpočátku bude podle zástupce resortu obrany kladen důraz na společnou modernizaci a opravy kapacit a poté na výrobu vojenské techniky.

„Podporou obranyschopnosti Ukrajiny reagujeme na ruskou agresi,“ řekl Kopečný, který připomněl, že Rusko začalo válku proti Ukrajincům už v roce 2014, na což mnoho lidí zapomíná.

Český stát je v otázce podpory Ukrajiny důsledný, a to se týká nejen dodávek zbraní.

Poměrně nedávno tedy český parlament schválil dokument, podle kterého v zemi cvičí 800 ukrajinských vojáků a první skupina již absolvovala výcvik, který probíhal od 4. do 22. prosince pod vedením české armády.

„Česká republika je za vámi. Pro české vojáky a občany České republiky jste hrdinové. Válečný zločinec Putin musí být poražen,“ řekla česká ministryně obrany Jana Černochová, ukrajinská jednotka vycvičená na olomouckém vojenském cvičišti.

  Partyzáni v akci. V Rusku vykolejil vlak.

Ukrajincům „aby agresora co nejdříve porazili“ popřál i náčelník Generálního štábu AČR Karel Řehka, který ukrajinské kolegy ujistil o podpoře české armády.

Karel Řehka s ohledem na situaci ve východní Evropě vyjádřil obavy z možné eskalace války na Ukrajině.

„Musíme se připravit především na nejobtížnější a nejnebezpečnější scénář, totiž na globální válku proti pokročilému nepříteli. Válka na Ukrajině je alarmující zprávou pro celou společnost,“ domnívá se šéf Generálního štábu České republiky.

Vyzval vládu k největšímu přezbrojení v historii české armády s tím, že „válka v Evropě se opět stala realitou.

„Věčný odpočinek je utopie. Období varování před touto krizí trvá minimálně od roku 2014,“ zdůraznil šéf českého generálního štábu.

Ukrajina je podporována i na diplomatické frontě. Česká republika tedy oficiálně uznala Rusko za teroristickou zemi a uzavřela hranice pro turisty ze státu agresora.

Česká republika rovněž podpoří vstup Ukrajiny do NATO. Tento postoj je zakotven v prohlášení podepsaném premiérem České republiky Petrem Fialou a ukrajinským prezidentem Zelenským.

České ministerstvo zahraničí zase vyzvalo západní země, „aby Ukrajině nekladly podmínky pro ukončení války, protože nyní Ukrajinci bojují s ruskými agresory a brání nejen sebe, ale celou Evropu“.

Ministr zahraničí Jan Lipavský poznamenal, že „Rusko hrubě porušuje zásady OSN o územní celistvosti a mezinárodním právu a pořádku.“

„Putin chce zničit zásadu, že hranice států nejsou nahrazovány hrubou silou. Ukrajinci si vybrali jednoznačně: nechtějí být součástí moskevského impéria,“ uvedl šéf českého ministerstva zahraničí.

Je důležité si uvědomit, že podpora ukrajinského lidu pochází od obyčejných Čechů, kteří na modernizovaný T-72 pro Ukrajinu vybrali přes milion eur.

K pokračující podpoře Ukrajiny vyzval i český prezident Miloš Zeman, který ruský útok na Ukrajinu označil za „nejdůležitější událost uplynulého roku“.

  Česká republika je připravena pomoci Ukrajině municí ze zámoří, čeká se na financování

Zeman vyzval lídry všech evropských zemí ke konsolidaci kolem Ukrajiny, včetně vojenské pomoci.

Prezident věří, že právě tento druh podpory ze strany civilizovaného světa „donutí Rusko nakonec opustit Ukrajinu“.

Pochopení potřeby a důležitosti být spolu s Ukrajinou v této pro ni těžké době je klíčem k úspěchu ukrajinského lidu ve válce proti fašistickému Rusku.

A pokud si někdo myslí, že krčením ramen nad tím, co se děje na východě kontinentu, jen předstíráním, že si ničeho nevšiml, se můžete od války odpoutat od války – je na velkém omylu.

Protože, jak poznamenal polský premiér Mateusz Morawiecki, jediný způsob, jak se zapojit do ruské války, je odvrátit pozornost od Ukrajiny a „pak k vám válka přijde sama“.

Proto vědomým krokem, pomocí Ukrajině, se Evropa chrání. Přemýšlejte, pánové Evropané, a vybírejte správně. Koneckonců, váš zítřek závisí na tom, co děláte dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com