Dubovská znovu nedokončila slalom SP, ve Flachau vede po 1. kole Vlhová

Lyžařka Martina Dubovská podruhé za sebou nedokončila slalom Světového poháru. Po nezdaru v Záhřebu, kde vypadla hned v první brance, se nedostala do cíle prvního kola ani dnes ve Flachau. Nejlepší pozici si po dojezdu favoritek v úvodní jízdě zajistila Slovenka Petra Vlhová, která má náskok sedmnácti setin na Mikaelu Shiffrinovou. Americká hvězda útočí na rekordní 83. vítězství v seriálu.

Dubovská stejně jako v minulé sezoně skončila předčasně ve dvou závodech za sebou. V dnešním večerním slalomu zvládla většinu trati, ale před třetím mezičasem neprojela správně jednu z branek a její účinkování skončilo.

V té době ztrácela více než sekundu na vedoucí Vlhovou, která útočí na první vítězství v aktuální sezoně Světového poháru. Průběžně druhá Shiffrinová už v tomto ročníku ovládla osm závodů a v neděli výhrou v obřím slalomu v Kranjské Goře vyrovnala rekordních 82 triumfů krajanky Lindsey Vonnové. Nyní se s ní dělí o pozici nejúspěšnější ženy, absolutní rekord drží s 86 výhrami Švéd Ingemar Stenmark.

Druhé kolo ve Flachau začne ve 20:45.

ČTK

  Vítěz Stanley Cupu Krejčí ukončil v 37 letech kariéru v NHL

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com