Bojuje se o Vuhledar, armáda odráží útoky v Doněcké oblasti, tvrdí Kyjev

Ukrajinské armádě se v posledních 24 hodinách podařilo odrazit útoky ruských sil v Doněcké a Luhanské oblasti. Uvedl to dnes ráno generální štáb ukrajinské armády. Podle Kyjeva se stále bojuje o Vuhledar, který se snaží dobýt ruská armáda. Tvrzení nelze bezprostředně nezávisle ověřit. Podle ukrajinských představitelů se ruská armáda chystá na ofenzívu 24. února, k prvnímu výročí začátku konfliktu, píše AFP.

Ukrajinský generální štáb v dnešním ranním hlášení uvádí, že se ukrajinským vojákům podařilo odrazit 13 útoků v Doněcké a Luhanské oblasti. Ruská armáda se snaží postupovat směrem na město Bachmut.

Podle Kyjeva se také stále bojuje u Vuhledaru, kam se podle dřívějších vyjádření proruských separatistů ruská armáda už dostala. „Nepřítel se snaží dosáhnout úspěchu v tomto sektoru, ale není toho schopen kvůli úsilí ukrajinských obranných sil,“ prohlásil v pátek večer mluvčí ukrajinské armády, podle kterého okupanti „přehání“ své úspěchy na bojišti a pro vysoké ztráty musí ustupovat.

Představitelé proruské správy okupované Doněcké oblasti v pátek uváděli, že ruská armáda Vuhledar téměř dobyla, připomíná server The Kyiv Indenpendent. Město leží v jihozápadní části Doněcké oblasti, mezi Doněckem a Mariupolem, a před ruským únorovým vpádem na Ukrajinu měl asi 14.000 obyvatel.

Ukrajinští představitelé očekávají, že ruská armáda připravuje novou větší ofenzívu na 24. února, k prvnímu výročí začátku války. Médiím to řekl tajemník bezpečnostní rady Oleksij Danilov. „Chystají nyní maximální aktivaci (vojenských sil),“ řekl Danilov, podle kterého tento úmysl ruské armády „není žádným tajemstvím“.

ČTK

  Putinův prominent se na frontě ukázal ve výstroji NATO. „Poslali bychom ho domů v pytli“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com