Zločiny spáchané Ruskem na Ukrajině jsou rozšířené a systematické, což je typické pro genocidu – Generální prokurátor Ukrajiny Andriy Kostin

Zločiny spáchané Ruskem na Ukrajině se liší od jiných mezinárodních zločinů spáchaných na Ukrajině nebo jinde v tom, že jasně vykazují známky perzekuční kampaně proti Ukrajincům jako národní skupině proti ukrajinské identitě a ukrajinské státnosti.

Navíc páchané zločiny jsou systematické a masivní, což je pro genocidu typické. V tomto ohledu ukrajinské orgány činné v trestním řízení zahájily trestní řízení ve věci genocidy.

Generální prokurátor Ukrajiny Andriy Kostin o tom napsal v článku pro Global Insight, kde vysvětlil, proč by to, co svět vidí na Ukrajině, mělo být považováno za genocidu.

„Po dobu devíti měsíců byl svět svědkem největší vojenské invaze jednoho členského státu OSN proti druhému od druhé světové války. Barbarská agrese Ruské federace proti územní celistvosti, suverenitě a nezávislosti Ukrajiny je vedena bezohlednými útoky na města, města a vesnice obývané civilisty, v rozporu s normami a principy válečných zákonů. Není divu, že termín „genocida“ spolu s „válečnými zločiny“ a „zločiny agrese“ je široce a pravidelně používán v souvislosti se zločiny spáchanými na Ukrajině ruskými ozbrojenými silami a jejich loutkami,“ píše Kostin.

Záměrné zaměřování na civilisty a civilní objekty jako způsob vedení války není bohužel v ruské vojenské doktríně nic neobvyklého, vysvětluje.

„Svět byl opakovaně svědkem zničujících důsledků této politiky. Ruské jednotky po celou válku na Ukrajině záměrně útočily na nemocnice, školy, školky a dokonce i divadla. Ostřelování divadla v Mariupolu, které sloužilo jako úkryt a jako takové bylo jasně označeno, zabilo asi 600 civilistů.

Ruští vojáci pravidelně stříleli na evakuačních trasách a konvojích označených jako civilisté, systematicky používali mučení a znásilňování a prováděli hromadné popravy, po nichž byly po celé zemi objeveny masové hroby,“ píše Andrey Kostin.

Podle autora existují významné důkazy, že první známky útoku na Ukrajince jako skupinu začaly na začátku března 2022. Po osvobození území se začaly objevovat důkazy o zvěrstvech. Páchání těžkých zločinů potvrdily i oběti a svědci, kteří uprchli z okupovaných území.

  Podle úřadů v Mariupolu ruská armáda násilně převáží civilisty do Ruska

„Kamkoli šli, ruské síly zahájily masivní pátrání po obyvatelích, kteří byli proukrajinskí nebo protiruští. Pravidelně shromažďovali mužskou populaci v osadách, poté je buď na místě zastřelili, nebo převezli na „bezpečná místa“, kde je prohledávali, svlékali donaha, hledali nacionalistická tetování nebo jakékoli informace podobného charakteru v osobních telefonech či věcech. . V Bucha chodila ruská armáda od dveří ke dveřím a tvrdila, že „loví nacisty“. Vybrali si ty, které považovali za vůdce nebo byli aktivně proukrajinské a brutálně s nimi zacházeli a/nebo je zabíjeli. Vládní úředníci a politicky aktivní občané, kteří nesouhlasí s odsouzením ukrajinismu, zmizeli nebo byli zabiti. Máme zprávy o ruských vojácích, kteří obyvatelům řekli: „Máme rozkaz střílet“ nebo „Všechny zabijeme.“ Jde o otevřenou politiku vymazání samotné myšlenky Ukrajiny a ukrajinské identity,“ řekl Kostin.

Kromě toho, píše ukrajinský generální prokurátor, Rusko předvedlo bezprecedentní násilí proti civilnímu obyvatelstvu.

„Nejprve to byla Bucha a další města v oblasti Kyjeva, kde bylo nalezeno více než 450 těl. Většina z nich byla mučena, zastřelena nebo ubita k smrti. Pak tam byly Sumy, Chernihiv a Izyum. Nyní ukrajinské orgány činné v trestním řízení odhalují ruské barbary v Chersonu. Ve většině těchto oblastí byly nalezeny mučírny s mučicími nástroji a stopami takového zacházení, místa hromadných poprav a hromadné hroby. Toto otevřené a systematické násilí je zaměřeno na šíření strachu a teroru, stejně jako na vykořenění odporu, aby Rusové mohli zničit ukrajinskou identitu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com