Obsah Russia Today je utvářen ruskou rozvědkou s cílem maximalizovat dopad na západní publikum – Institut Roberta Lansinga

Obsah Russia Today je tvořen ruskou rozvědkou, aby měl maximální dopad na západní publikum. Je velmi pravděpodobné, že televizní kanál je mezirezortním projektem řízeným administrativou prezidenta Ruské federace a používaným k provádění psychologických operací na základě úkolů přidělených celé ruské zpravodajské komunitě. RT opakovaně prováděla informační operace vlivu na Západě, vč. podkopávat autoritu vlád. Informoval Institut Roberta Lansinga.

„Je velmi pravděpodobné, že Russia Today je meziagenturní projekt pod dohledem prezidentské administrativy Ruské federace a používaný k provádění psychologických operací na základě úkolů přidělených celé ruské zpravodajské komunitě. Na základě toho je obsah kanálu formován v úzké spolupráci s ruskou rozvědkou, která „vyzdvihuje“ a organizuje různé akce, na nichž se podílejí bývalí vysoce postavení řečníci (z řad aktivních nebo vysoce důvěryhodných osob), aby se zvýšila důvěra veřejnosti ve sdělení kanálu. mezi zahraničním publikem. Nelze také vyloučit možnost, že Vladimir Putin osobně koordinuje a dohlíží na řadu operací. Během několika posledních let Putin opakovaně zasahoval do řízení některých operací na taktické úrovni,“ píše RLI.

Dříve RLI dospěla k závěru, že televizní kanál vedený Margaritou Simonyanovou (spojený s ruským ministerstvem obrany) jako nástroj pro provádění psychologických operací je spojen s ruskou vojenskou rozvědkou, která je podřízena uvedenému ministerstvu. V současnosti jsou však analytici toho názoru, že do operací RT jsou zapojeny osoby, které mohou být podle mnoha znaků agenty jiných ruských speciálních služeb.

Analytici poukazují na to, že bývalá rakouská ministryně zahraničí Karin Kneissl, známá svými vazbami na Kreml, bude psát komentáře pro kremelskou televizi Russia Today (RT). „Moskva tímto způsobem kompenzovala Kneislovy služby nejprve v dozorčí radě Rosněfti a nyní v ruských médiích zapojených do psychologických operací. Pravděpodobně se jedná o kanály financování, na kterých se strany dříve dohodly v případě ztráty vedoucí pozice ve vládě,“ píše RLI.

  Představitel Hamásu pohrozil opakováním 7. října, Izrael chce zničit

Analytici přitom považují za nepravděpodobné, že by Katrin Kneissl někdy byla spojována s ruskou vojenskou rozvědkou. S největší pravděpodobností to byla agentka ruské zahraniční rozvědky. „Pokud by Russia Today byla výhradně ruským vojenským zpravodajským projektem, je nepravděpodobné, že by jiné ruské zpravodajské agentury byly schopny odhalit své agenty a předat je svým vojenským protějškům k použití v jiných psychologických operacích,“ uvádí publikace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com