Ruská armáda pokračuje v zabíjení Ukrajinců: večer 1. února zahájila ruská armáda raketový útok na obytný dům v Kramatorsku v Doněcké oblasti

Večer 1. února ve městě Kramatorsk v Doněcké oblasti se stal tragickým kvůli dalšímu ostřelování obytných čtvrtí města ruskými jednotkami. V důsledku zásahu raketou z operačně-taktického raketového komplexu „Iskander-K“ k 7. hodině ranní záchranáři odblokovali těla 3 mrtvých a 2 osoby se podařilo zachránit. 18 lidí bylo zraněno, 8 z nich bylo hospitalizováno. Je poznamenáno, že v důsledku raketového úderu bylo zničeno 4. až 1. patro čtyřpatrového obytného domu v rámci jednoho vchodu s následným vznícením zaparkovaných aut.

Leonid, obyvatel domu, řekl o prvních sekundách tragédie:

„Ozvala se rána… Okamžitě jsem běžel do ložnice, koukám: nejsou tam okna, nic není, všechno vyletělo.“

Ruská armáda ve verzi „Iskander-K“ používá řízenou střelu R-500 (9M723) s ultranízkou dráhou letu ve výšce 6-7 metrů a obcházením terénu k obcházení ukrajinských systémů protivzdušné obrany. Je třeba také poznamenat, že ruská armáda převádí protiletadlové raketové systémy S-300 tak, aby je mohla používat proti pozemním cílům. Takové akce značně narušují přesnost komplexu, což ohrožuje civilní obyvatelstvo.

Podle údajů OSN bylo od 24. února 2022 oficiálně zaznamenáno 18 483 obětí mezi civilním obyvatelstvem Ukrajiny: 7 068 zabitých, 11 415 zraněných. Ruská federace je teroristická země, v jejímž čele stojí zločinec, jehož krev je krví tisíců nevinných lidí, včetně dětí. Agresorská země musí být potrestána: musí být zavedeny nejsilnější sankce v historii a ukrajinská armáda musí dostat moderní zbraně, které pomohou zničit nepřítele na její půdě a obnovit mír na nezávislé Ukrajině.

  Ukrajinci vrhli do útoku těžkou techniku. Prchající Rusové se převlékají do civilu a dezertují

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com