Silničáři kvůli sněžení uzavřeli pro kamiony silnici z Tanvaldu na Harrachov

echo24.cz

Kvůli problémům se sjízdností je od dnešního rána uzavřená pro nákladní auta nad 3,5 tuny silnice číslo 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Omezení by mělo platit do sobotních 06:00. Podle stavu sjízdnosti a vývoje počasí může být termín uzavírky změněn, upozornil Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti.

Úsek silnice I/10 z Tanvaldu do Harrachova se uzavírá při každém silnějším sněžení. K zablokování silnice tam stačí jediný uvízlý kamion. Naposledy na ni nákladní auta nesměla od středečního do čtvrtečního dopoledne. Dnes ji silničáři plánovali preventivně uzavřít od 11:00, kvůli zhoršenému počasí tak ale učinili už v 06:25.

Silničáři radí řidičům nákladních aut využít pro cestu do Polska hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35. „Apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili alternativní trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem,“ uvedl Svoboda.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude dnes v Libereckém kraji většinou zataženo se sněžením. V polohách pod 700 metrů nad mořem bude pršet, případně bude padat déšť se sněhem. Nejvyšší denní teploty budou mezi plus třemi a šesti stupni Celsia, na horách mezi nulou a plus třemi stupni.

Foukat bude západní až severozápadní vítr, který může mít v nárazech rychlost přes 70 kilometrů v hodině, na hřebenech Krkonoš téměř 110 kilometrů za hodinu. V oblastech kolem Tanvaldu a Jilemnice hrozí při silném nárazovém větru tvorba závějí.

ČTK

  Babiš: Cíle pro elektromobilitu musí být takové, ať nepoškodí český průmysl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com