Reznikov skončil jako ukrajinský ministr obrany, nahradil ho Kyrylo Budanov

Oleksij Reznikov skončil podle agentury Reuters jako ukrajinský ministr obrany. Vystřídal ho dosavadní náčelník vojenské rozvědky Kyrylo Budanov. Reznikov, jehož úřad nedávno zasáhl korupční skandál, převezme jinou funkci v ukrajinské vládě. K výměně na klíčovém ministerském postu dochází v kritickém období, kdy se očekává rozsáhlá ruská ofenziva.

„Válka diktuje změny v personální politice,“ napsal k výměně na telegramu šéf poslanců vládní strany Sluha národa Davyd Arachamija. „Doba a okolnosti vyžadují posílení a přeskupení…Nepřítel se připravuje na ofenzivu. My se připravujeme na to, abychom se bránili,“ podotkl také.

O tom, v jaké fázi se teď boje nachází, svědčí i dnešní slova ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, podle něhož jsou bitvy na ukrajinském Doněcku tuhé a situace velmi složitá. Rusko podle něj zesiluje tlak, aby odčinilo porážky z loňského roku. „Ale ať je to jakkoli těžké a ať je tlak sebevětší, musíme vydržet…Nemáme jinou možnost, než se bránit a vyhrát,“ podotkl Zelenskyj.

Dnes šestapadesátiletý Reznikov se funkce ministra obrany ujal v listopadu 2021, tedy jen pár měsíců před ruským útokem z února loňského roku.

ČTK

  USA uvalily sankce na ruské oligarchy i rodinu mluvčího Kremlu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com