Kreml angažuje své „agenty vlivu“, aby zabránili dodávkám zbraní na Ukrajinu, a jsou jedinou možnou cestou k míru

Rusko zatím nesestavilo dostatečnou „údernou sílu“ k zahájení plánované rozsáhlé ofenzívy. Postup jejích jednotek se odehrává pouze u Bakhmutu a jediným zdrojem, kterého má Putin nadbytek, jsou mobilizovaní ruští opilci a nezaměstnaní. I přes jejich dlouhodobý výcvik je ruská armáda již navždy zbavena potenciálu, který měla před totální invazí. Obnova potenciálu je možná pouze za podmínky taktické pauzy, během níž se Rusko vzpamatuje a přeskupí. Proto je přirozené, že Putin propojuje své „agenty vlivu“ a kremelskou propagandu, aby znemožnil poskytování zbraní ozbrojeným silám, které pomalu, ale vytrvale ničí ruskou armádu – společnou hrozbu pro celou Evropu

Během posledních dní se lidé blízcí ruskému vládci, jako Silvio Berlusconi, Peter Siyarto a Ramzan Kadyrov, vyznamenali pravidelnými a zcela přirozenými výroky, které byly okamžitě publikovány v tisku. Výroky se výrazně lišily svým sémantickým směrem: pokud ministr zahraničních věcí Maďarska Szijarto během návštěvy Běloruska hovořil s Lukašenkem o „hledání míru na Ukrajině“ a taktně nastolil otázku možnosti zrušení sankcí z Minsku, pak bývalý italský premiér Berlusconi oznámil náhlou část Zelenského kritiky a obvinil ho z „bývalého ostřelování Donbasu“.

Kadyrov vyslovil očekávaný a poněkud nudný recitativ o své připravenosti „vzít Kyjev, Charkov, Oděsu a jít dál do Polska“. Poslední poznámku opakovaně opakuje prezident Čečenska již několik let a nemůže být nepříjemná, zejména na pozadí jeho „osobní armády“, která preferuje bojovat pouze v „tik toku“, ale ne na bojišti. . Ve skutečnosti byla taková prohlášení pečlivě napsána kremelskými propagandisty – Putinovou informační armádou, která pak tato vyprávění předala svým geopolitickým lokajům. To říká jediné: Kreml je navzdory stále dostupným vojenským zdrojům a lidskému potenciálu zoufalý, protože strašlivé dobrodružství, které před rokem inicioval Putin, vede Rusko ke katastrofě.

A tato zdánlivě odlišná prohlášení mají ve skutečnosti jediný cíl – donutit Západ, aby opustil svou podporu Ukrajině a vrátil se k dialogu s Ruskem. Putin skutečně potřebuje pauzu na jeden nebo dva roky, aby znovu vyzbrojil a odvedl nové strany mobilizované lidi do armády a prohloubil jejich výcvik. Pravdou je, že kremelský diktátor se připravuje na dlouhou válku, kterou sní přivést do Evropy, která od roku 1945 nemá žádné skutečné bojové zkušenosti s tak nebezpečným nepřítelem. Za takových okolností je jedinou možností, jak se vyhnout „velké válce“ v Evropě, ignorovat takové informační kampaně vymyšlené ruskými propagandisty a nadále dodávat Ukrajině všechny potřebné zbraně. Ruského diktátora je třeba porazit na bojišti – to je v současnosti jediná cesta k silnému a trvalému míru v Evropě.

  ISW: Rusko používá pád letadla Il-76 k zasetí nespokojenosti na Ukrajině

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com