Střelba v kampusu Michiganské státní univerzity si vyžádala nejméně tři mrtvé

Při střelbě v areálu Michiganské státní univerzity zemřeli nejméně tři lidé. Dalších pět osob utrpělo zranění a bylo hospitalizováno, uvedla na twitteru univerzitní policie. Po útočníkovi, který rozpoutal střelbu v pondělí večer místního času, se několik hodin poté stále pátrá.

Několik z postřelených osob utrpělo zranění ohrožující na životě, sdělil podle agentury Reuters novinářům představitel policie působící v kampusu, který se nachází v East Lansingu asi 145 kilometrů od Detroitu. Střelba se odehrála na dvou různých místech v tomto univerzitním areálu. Útočníka policie popsala jako černošského muže malého vzrůstu s kuklou na hlavě. Střelec pravděpodobně působil bez komplice.

Střelbu rozpoutal krátce po osmé hodině večer místního času (okolo 2:00 SEČ). Univerzitní policie pak okolo půl deváté (2:30 SEČ) rozeslala studentům e-maily a upozornění na mobilní telefony, v nichž je informovala o nebezpečí a vyzvala je, aby se okamžitě ukryli na bezpečném místě. Záběry z místa ukázaly lidi prchající z jedné z budov s rukama nad hlavou i zasahující ozbrojené policisty.

ČTK

  Spiegel: Německo pošle Ukrajině tanky Leopard 2 a povolí to i spojencům

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com