Shiffrinová bude na MS útočit na páté zlato ve slalomu, vysoko chce i Dubovská

Čtyřnásobná mistryně světa ve slalomu Mikaela Shiffrinová dnes na šampionátu v Méribelu zaútočí ve své parádní disciplíně na páté zlato. Hvězdná Američanka, která už ve Francii získala titul v obřím slalomu, dnes bude mezi brankami hlavní favoritkou. V aktuální sezoně Světového poháru vyhrála pět z devíti slalomů, třikrát skončila druhá a jen jednou nebyla na stupních vítězů.

Česká reprezentantka Martina Dubovská chce ve své hlavní disciplíně zabojovat o vylepšení vlastního maxima z velkých akcí, kterým je třinácté místo ze slalomu na loňských olympijských hrách v Pekingu. Třicetiletá lyžařka je při absenci Ester Ledecké největší českou nadějí na šampionátu ve Francii.

O medaili dnes budou usilovat i olympijská vítězka z Pekingu Petra Vlhová ze Slovenska či Švýcarka Wendy Holdenerová, druhá žena průběžného hodnocení slalomu SP a stříbrná z úvodní kombinace. Do okruhu favoritek patří i Němka Lena Dürrová, která vyhrála poslední slalom SP před šampionátem ve Špindlerově Mlýně a překazila Shiffrinové útok na rekordní 86. vítězství v SP.

První kolo slalomu je naplánované na 10:00. Vedle Dubovské, jejímž maximem v tomto ročníku jsou dvě desátá místa z prosince, do něj odstartují také další české lyžařky Adriana Jelínková a sestry Elese a Celine Sommerovy. Druhé kolo se pojede od 13:30.

ČTK

  Krejčíková bude hrát v Linci se Sabalenkovou o finále dvouhry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com