Ukrajinský štáb podle BBC připustil obklíčení Bachmutu i ze severozápadu

Ukrajinští obránci za uplynulý den odrazili ruské útoky u sedmi obcí v Luhanské a Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, oznámil dnes ve své ranní operační svodce ukrajinský generální štáb. V podstatě přiznává, že Rusové obklíčili Bachmut nejen z východu, jihu a severu, ale také ze severozápadu, poznamenala k dnešním informacím ukrajinského velení stanice BBC na svém ruskojazyčném webu.

„Během uplynulého dne jednotky ukrajinských obranných sil odrazily útoky okupantů v oblastech obcí Kuzemivka a Dibrova v Luhanské oblasti a Fedorivka, Jahidne, Berchivka, Bachmut a Kurdjumivka v Doněcké oblasti,“ vyjmenovává ukrajinský generální štáb.

Právě z tohoto výčtu BBC ve svém konstatování vychází a upozorňuje, že mezi zmíněnými obcemi, u kterých Ukrajinci hlásí odražení ruských útoků, je i vesnice u severozápadního okraje Bachmutu. Ten je jedním ze současných ohnisek války a odehrávají se tam jedny z nejtěžších bojů konfliktu, který před téměř rokem rozpoutala Moskva svou invazí na Ukrajinu.

Jahidne je malá ves přiléhající k severozápadnímu okraji Bachmutu, Berchivka se nachází kousek od ní, poznamenává BBC a upozorňuje, že ukrajinský generální štáb ve svém úterním přehledu zmínil pouze odražení útoku u Berchivky. O dobytí nedaleké vesnice Paraskovijivka na křižovatce silnic vedoucích do Bachmutu ze severu a severozápadu informovaly ruské zdroje minulý týden, píše BBC.

Ukrajinský generální štáb dále mimo jiné uvádí, že ruské invazní síly se nadále soustředí na útočné operace ve směrech na Kupjansk v Charkovské oblasti a Lyman, Bachmut, Avdijivku a Šachtarske v Doněcké oblasti.

ČTK

  Afghánci se učí česky, ubytování je provizorní, ale děti jsou nadšené z hraček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com