Vláda projedná podporu Ukrajině nebo podporu regionálního rozvoje

Další humanitární podporu ve prospěch Ukrajiny, novelu zákona o podpoře regionálního rozvoje nebo dotace ve včelařství projedná na dnešním zasedání vláda. Ministři také rozhodnou, zda se kabinet připojí do řízení u Ústavního soudu ohledně zmrazení platu soudců. Na odpoledním jednání bude chybět premiér Petr Fiala (ODS), který se ve Varšavě zúčastní setkání lídrů zemí takzvané bukurešťské devítky (B9) a amerického prezidenta Joea Bidena.

Podle novely zákona o podpoře regionálního rozvoje by ministerstvo financí mělo i nadále rozhodovat v dosud neuzavřených sporech o nedodržení rozpočtové kázně, které před rokem 2022 vyvolaly tehdejší regionální rady regionů soudržnosti. Nejvyšší správní soud ve své judikatuře převedl rozhodování na Finanční správu, což ale podle ministerstva financí řešení sporů zkomplikovalo.

Úřad vlády bez podrobností uvedl, že kabinet projedná další humanitární pomoc pro Ukrajinu. Návrh dalšího postupu by měla obsahovat zpráva o použití státních hmotných rezerv jako humanitární pomoci pro zemi zasaženou ruskou agresí. Na programu je i materiál, který má navýšit objem peněz na služební příjmy po změně takzvané systemizace policie v letošním roce.

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) bude vládu informovat o několika zakázkách, mezi kterými je i zakázka na virtuální náborové středisko. V úterý Černochová řekla, že by armáda chtěla cílit s náborem už na středoškoláky. Potřebuje podle ní technické profese a IT specialisty, uvažuje proto o otevření nových studijních oborů na střední škole v Moravské Třebové.

ČTK

  Česko ve čtvrtek naočkovalo rekordní počet lidí. Nárůst nakažených je nejnižší od konce září

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com