Pastrňák prodloužil za 90 milionů dolarů smlouvu v Bostonu až do roku 2031

Hokejový útočník David Pastrňák spojil svou budoucnost s Bostonem, kde strávil celou dosavadní kariéru v NHL. S vedením Bruins uzavřela jedna z největších hvězd soutěže novou osmiletou smlouvu na celkem 90 milionů dolarů (téměř dvě miliardy korun), která vstoupí v platnost po této sezoně a bude platit až do konce ročníku 2030/31.

V průměru na sezonu se může Pastrňák těšit na 11,25 milionu dolarů (cca 250 milionů korun) a zařadí se mezi nejlépe placené hráče NHL. V pořadí hokejistů s dosud uzavřenými kontrakty by mu podle průměrného příjmu patřilo v příštím ročníku šesté místo.

Přehledu vévodí útočník Nathan MacKinnon. Opora úřadujících šampionů z týmu Colorado Avalanche bude inkasovat díky osmileté smlouvě na 100,8 milionu dolarů z loňského září, jež začne platit rovněž od příští sezony, v průměru dokonce 12,6 milionu dolarů ročně. Podle serveru capfriendly.com se však MacKinnon může v příštím ročníku těšit dokonce na 16,5 milionu dolarů a Pastrňák bude zatím s 13 miliony hned za ním druhý.

Šestadvacetiletý havířovský rodák si tak po dlouhých jednáních finančně velmi výrazně polepší – po této sezoně mu vyprší šestiletá smlouva na celkem 40 milionů dolarů (v průměru 6,66 milionu na rok), kterou s klubem uzavřel v polovině září 2017. V létě se mohl stát nechráněným volným hráčem, ale zůstal dál věrný barvám Bruins. Právě Boston si ho do NHL vybral při draftu 2014 z celkově 25. místa.

Pastrňák prožívá další vynikající ročník. Dosavadního suveréna ligy Boston táhne za prvenstvím v základní části a jasně vládne bodování týmu, když si v 60 zápasech připsal 80 bodů za 42 gólů a 38 nahrávek. Druhý Brad Marchand jich má na kontě 53. V bodování celé ligy je český útočník čtvrtý, mezi střelci mu patří druhé místo.

  Skandál na mistrovství světa: Srbsko ukazuje mapu s územím Kosova ve složení.

Boston dnes také získal levé křídlo Tylera Bertuzziho z Detroitu, kam za něj poslal dvě volby v draftu. Osmadvacetiletý útočník v tomto ročníku odehrál 29 zápasů s bilancí čtyři branky a deset asistencí. Celkem během šesti sezon v Detroitu zaznamenal za 305 startů 88 gólů a 114 přihrávek.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com