Nečas překonal v NHL Vejmelku a připsal si tři body při výhře Caroliny

Martin Nečas se podílel v NHL gólem a dvěma přihrávkami na výhře hokejistů Caroliny 6:1 v Arizoně a stal se třetí hvězdou zápasu. Na straně poražených inkasoval Karel Vejmelka šestkrát z 42 střel.

Nečas si připsal všechny tři body v přesilových hrách, ve kterých Carolina odskočila v rozmezí 33. až 42. minuty z 3:1 na 6:1. Po jeho přihrávkách se prosadili z levého kruhu Shayne Gostisbehere a z opačné strany Sebastian Aho. Český útočník překonal Vejmelku střelou bez přípravy nad lapačku a vylepšil si sezonní maximum na 25 branek a 31 asistencí. Při vyhlašování nejlepších hráčů zápasů jej předčili pouze Aho (2+1) a Brent Burns (0+4).

Vejmelka, jehož jméno se často skloňovalo s možnou výměnou před páteční uzávěrkou přestupů, inkasoval alespoň šest branek pošesté v sezoně. U prvního gólu obrana Arizony zapomněla na Paula Stastnyho, který zakončoval do prázdné. Z úniku uspěl v deváté minutě Aho a v úvodu prostřední části zvýšil Jacob Slavin na 3:0 dělovkou zpoza pravého kruhu. Čestný úspěch domácích zaznamenal Lawson Crouse.

Výsledky NHL

Columbus – Seattle 2:4, Edmonton – Winnipeg 6:3, Arizona – Carolina 1:6, Anaheim – Montreal 3:2, Vegas – New Jersey 4:3 po sam. nájezdech.

ČTK

  Karolína Plíšková si zahraje s Vondroušovou o finále v Římě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com