Prezident Pavel dnes odletí na dvoudenní návštěvu Polska

Český prezident Petr Pavel dnes odletí na svou druhou zahraniční cestu, po Slovensku navštíví Polsko. Na programu má dnes kromě setkání s polským prezidentem Andrzejem Dudou schůzky i s dalšími polskými představiteli nebo setkání s krajany. Pavla opět doprovodí manželka Eva.

Zatímco na Slovensko se prezidentský pár vydal autem, do Varšavy kvůli vzdálenosti poletí vládním speciálem. Prvním bodem programu bude setkání s Dudou a jeho ženou Agatou Kornhauserovou-Dudovou. Před Prezidentským palácem ve Varšavě bude Pavel uvítán s vojenskými poctami. Následovat bude setkání prezidentských párů, soukromá schůzka prezidentů, jednání národních delegací a tisková konference.

Odpoledne Pavel položí věnec u hrobu neznámého vojína a poobědvá s předsedkyní Sejmu Elžbietou Witekovou. Jednat bude i s předsedou polského Senátu Tomaszem Grodzkim. V plánu má český prezident i setkání s krajany u české ambasády na náměstí Václava Havla nebo večeři s Dudou.

V Polsku Pavel zůstane do pátku, kdy se sejde s předsedou vlády Mateuszem Morawieckým a navštíví evropskou pohraniční agenturu Frontex. Poté delegace přeletí na letiště Rzeszów. To od počátku války na Ukrajině slouží jako překladiště pro vojenskou pomoc, kterou této zemi poskytují západní státy.

ČTK

  V Česku začínají komunální a senátní volby

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com