Britská rozvědka odhalila plán Kremlu mobilizovat 400 000 vojáků pod rouškou „dobrovolníků“

Nedávné zprávy odhalily, že ruská vláda se připravuje na masivní nábor, aby do svých vojenských sil přidala dalších 400 000 vojáků. Má to však háček: Moskvě chybí potřebné vojenské vybavení, které by podpořilo tak výrazný nárůst personálu.

Ministerstvo obrany Velké Británie na Twitteru uvedlo, že ruské úřady tuto akci prezentují jako nábor dobrovolníků a profesionálů, nikoli jako povinnou mobilizaci. Očekává se však, že rozdíl mezi těmito dvěma se v praxi stírá a regionální úřady se k dosažení svých cílů mohou uchýlit k nucenému náboru.

Podle britských zpravodajských služeb se ruská vláda rozhodla prezentovat nábor jako dobrovolný, aby omezila vnitřní neshody a překonala nedostatek personálu.

Zpráva ministerstva obrany uvádí, že je nepravděpodobné, že by kampaň přilákala 400 000 skutečných dobrovolníků. K obnovení bojové schopnosti na Ukrajině potřebuje země více munice a vojenského vybavení, než má v současnosti.

Dřívější zprávy Bloombergu naznačovaly, že počet ruských ozbrojených sil se oproti předchozímu roku již zvýšil o 400 000. Zatímco se Putin připravuje na vleklou válku, Kreml se letos zaměřil na dalších 400 000 vojáků.

  Ukrajinská armáda oznámila, že okupanti zahájili přípravy na provokaci v Záporožské jaderné elektrárně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com