Trumpův syn Donald Trump mladší označil obvinění svého otce za „komunistická“

Děti bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa označily obvinění svého otce za politicky motivované. Donald Trump mladší ve svém pořadu „Triggered“ prohlásil, že rozhodnutí manhattanské poroty je „komunistické“ a „červenali by se z něj i Mao, Stalin a Pol Pot“. Kroky newyorské okresní prokuratury Trump ml. podle stanice Sky News srovnal s konáním známých diktátorů světové historie asi deset minut poté, co se o obvinění dozvěděl v médiích.

Eric Trump na svém twitterovém účtu označil jednání prokuratury za profesní selhání „jako ze třetího světa“ a „prospěchářské cílení na politického oponenta“. Okresního prokurátora Alvina Bragga Eric Trump označil za „loutku (miliardáře George) Sorose“. Totéž prohlásil o Braggovi v prohlášení i Ericův obviněný otec.

Mírnější byla podle listu The New York Times (NYT) ve svém prohlášení Ivanka Trumpová. Na svém instagramovém profilu napsala, že „miluje svého otce i svoji zemi“. „Vážím si hlasů podpory a obav napříč politickým spektrem,“ napsala Trumpova dcera.

Ivanka Trumpová společně se svým mužem Jaredem Kushnerem pracovala za Trumpovy administrativy v Bílém domě, přičemž Kushner byl Trumpovým vysoce postaveným poradcem, připomíná deník NYT, který zprávu doprovodil fotografií Ivanky, Kushnera a Donalda Trumpa ml. z Vladislavského sálu Pražského hradu, kde Ivanka Trumpová loni přebírala české státní vyznamenání za svoji zesnulou matku Ivanu Trumpovou.

Kushner k Trumpovu obvinění nevydal zvláštní prohlášení. Na předem naplánované veřejné akci dnes ráno podle zpravodajského serveru Newsweek řekl, že „obvinění prokazuje, že demokraté mají strach z Trumpovy politické síly“ a nepřímo Trumpa postavil do role perzekvovaného opozičního lídra. „Jako Američana mě velice znepokojuje, když vidím lídra opoziční strany obviněného,“ poznamenal Kushner. Republikánská strana má momentálně většinu ve Sněmovně reprezentantů, menšinu v Senátu a americký prezident Joe Biden je demokrat. Trump je vlivným republikánem, ale ve straně nezastává žádnou formální funkci.

  Ve sbírce ukrajinské ambasády na nákup zbraní se sešla už téměř miliarda korun

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com