Pošleme raketu a zabijeme premiéra. V Rusku se vyhrožovalo našim sousedům

Moderátor ruské televize ve vysílání vyhrožoval členským zemím Severoatlantické aliance. Citoval údajné odborníky, podle kterých by Moskva měla poslat rakety na hlavní města Slovenska, Polska nebo Lotyšska. Zároveň hrozil zabitím slovenského premiéra. Podle moderátora by se pak země začaly chovat jinak.

Experti říkají, že kdybychom poslali jednu raketu do centra Bratislavy – ne jadernou, prostě raketu – která by dopadla někde do místa, kde sedí představitelé této země včetně premiéra, a pak bychom prohlásili, že příští raketa může mít jinou hlavici, tak by se začali chovat jinak,“ zaznělo před týdnem z úst moderátora v jednom z pořadů v ruské televizi. Podobně mluvil také o raketovém útoku na lotyšskou Rigu a polskou Varšavu.

Moderátor divákům představil také průzkum, kde byli respondenti dotazováni, jak by mělo Rusko zareagovat na dodávky raket pro Ukrajinu ze strany Velké Británie. Podle grafu si údajně až devadesát procent oslovených přeje, aby Moskva namířila na Londýn rakety. Sedm procent respondentů by po Spojeném království požadovalo, aby svůj plán přehodnotilo. Tři procenta by pak chtělo Velkou Británii zažalovat u mezinárodního soudu.

Hrozby jaderným útokem

Na konci března hrozila Moskva jadernými zbraněmi. Tajemník ruské bezpečnostní rady Nikolaj Patrušev prohlásil, že Rusko má zbraně, které jsou schopny v případě ohrožení jeho existence zničit nepřítele, a to včetně Spojených států amerických.

Washingtonu pak vzkázal, že podceňuje jadernou sílu Moskvy. „Američtí politici jsou chyceni do pasti vlastní propagandy, stále jsou přesvědčeni, že v případě přímého konfliktu s Ruskem jsou Spojené státy schopny provést preventivní raketový úder, po kterém již Rusko nebude schopno odpovědět. To je krátkozraká a velmi nebezpečná hloupost,“ řekl Patrušev ruskému listu Rossijskaja gazeta.

  Francie pošle Ukrajině stará obrněná vozidla a nové střely, řekl ministr

„Rusko je trpělivé a nikoho nezastrašuje svou vojenskou převahou. Má však moderní unikátní zbraně schopné v případě ohrožení své existence zničit jakéhokoliv protivníka, včetně Spojených států,“ dodal tajemník ruské bezpečnostní rady, který je považován za blízkého spojence diktátora Vladimira Putina. Patrušev je posledním z řady vysoce postavených ruských činitelů, kteří v nedávné době pohrozili použitím ruského jaderného arzenálu.

Jaderné zbraně v Bělorusku

Masový vrah Vladimir Putin zároveň koncem března oznámil, že Rusko rozmístí v sousedním Bělorusku taktické jaderné zbraně. Podle Putina tím Moskva neporušuje žádná ujednání o nešíření jaderných zbraní a reaguje na oznámení Británie, která chce na Ukrajinu dodávat protitankové náboje z ochuzeného uranu.

„Není na tom nic neobvyklého. Spojené státy to dělají po desetiletí. Už před dlouhou dobou umístily své jaderné taktické zbraně na území spojeneckých zemí, států NATO, do šesti zemí v Evropě. Pokud mě paměť neklame, jde o Německo, Turecko, Nizozemsko, Belgii, Itálii a Řecko,“ prohlásil Putin.

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com