Ruští vojáci umírají nejen na frontě. Co je zabíjí?

Ministerstvo obrany Spojeného království uvedlo, že „neobvykle vysoký“ počet úmrtí ruských vojáků v rámci války na Ukrajině souvisí se zneužíváním alkoholu.

Alkohol způsobuje smrt vojáků

Rusko utrpělo od začátku rozsáhlé invaze na Ukrajinu před více než rokem více než 200 000 obětí. Jak poznamenává britská rozvědka, „významná menšina z nich byla způsobena nebojovými příčinami“. Ruské vojenské síly jsou zraněny špatnou manipulací se zbraní a velkým pitím.

Ruský zpravodajský kanál Telegram 28. března uvedl, že počet incidentů, zločinů a úmrtí mezi nasazenými ruskými jednotkami souvisejícími s alkoholem byl „extrémně vysoký“.

Podle britského ministerstva obrany ruští velitelé nepovažují zneužívání alkoholu za zvlášť škodlivé pro účinnost boje. „Těžké pití, všudypřítomné ve velké části ruské společnosti, bylo dlouho považováno za mlčky přijímanou součást vojenského života, a to i během bojových operací,“ uvádí zpráva.

Jeden takový příklad lze vidět na internetu. Opilý ruský voják hodí granát.

Nehody a špatné zacházení se zbraněmi

Dalším problémem vedoucím ke smrti vojáků jsou podle ministerstva dopravní nehody. Minulou neděli se na mostě v Kerčském průlivu zřítil konvoj pěti obrněných vozidel Z-STS Akhmat na trase na Krym, informovala v pondělí ukrajinská rozvědka. Čtyři z pěti vozidel údajně vyžadovaly značné opravy.

Náhodná úmrtí ze střelby také sužují kremelské síly vstupující na Ukrajinu. Britské ministerstvo obrany to v neděli označilo za související se „špatnou praxí v používání zbraní“. Západní zpravodajské služby hlásily selhání řádného výcviku povolaných po zářijové částečné mobilizaci ruských záložníků.

Nedostatek vhodného vybavení je také problém, který podle západních zpravodajských služeb ovlivňuje mobilizované Rusy. Britské ministerstvo obrany v neděli uvedlo, že podchlazením trpěli i ruští vojáci.

Ruské ztráty na Ukrajině

Od začátku invaze na Ukrajinu bylo zabito nebo zraněno více než 220 000 lidí. Ruští vojáci a žoldáci, řekl tento týden britský ministr obrany Ben Wallace s odkazem na nejnovější odhady USA.

  Praha je pro omezení pohybu ruských diplomatů v EU

To by znamenalo, že za posledních několik týdnů ruské ztráty výrazně vzrostly, protože v únoru britská rozvědka odhadovala počet zabitých a zraněných ruských pravidelných vojáků a soukromých vojenských společností na 175 000 až 200 000, z nichž 40 000 až 60 000 bylo zabito.

Autor: Dana Marková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com