Rusko uplatňuje taktiku spálené země v bojích o Bachmut, ukrajinské pozice jsou obtížné, ale stále pod kontrolou

Ruské síly používají taktiku spálené země v boji o ukrajinské město Bachmut. Ukrajinské pozice jsou ničeny intenzivním bombardováním, což ukázal velitel ukrajinských pozemních vojsk Oleksandr Syrskyj. Podle něj jsou boje urputné na obou stranách, ale situace v obléhaném městě je stále pod kontrolou. Rusové se snaží Bachmut obklíčit, ale ukrajinským jednotkám se nadále daří bránit zásobovací trasy vedoucí do města.

Bachmut je klíčové město, o které svádějí ukrajinští obránci a ruské invazní síly těžké boje už půl roku. V posledních dnech se ruské úsilí soustředí na dobytí centra Bachmutu. Ukrajinští obránci z něj byli nuceni ustoupit směrem do čtvrtí na západě města. Podle šéfa proruského útvaru na východě Ukrajiny, Denise Pušilina, ovládají ruské síly nyní 75 procent Bachmutu.

Oleksandr Syrskyj uvedl, že Rusko přešlo na takzvanou ‚syrskou‘ taktiku spálené země, což je taktika, kterou dříve uplatňovaly v Sýrii. Situace je ve východoukrajinském městě obtížná, ale stále pod kontrolou. Syrskyj se také setkal s ukrajinskými veliteli a jednal o dalším postupu a problémech, které je třeba řešit.

  Češi jsou dědičné hnidy, napsal ruský nacionalista Girkin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com