Koruna je nejsilnější k euru téměř za 15 let

novinky.cz

Česká měna je aktuálně nejsilnější k euru téměř za 15 let a k dolaru za více než rok. Vůči euru dnes zpevnila oproti předchozímu závěru o 15 haléřů na 23,34 Kč/EUR, což je nejnižší kurz od konce července roku 2008. K dolaru si koruna polepšila o 27 haléřů na 21,26 Kč/USD. Silnější byla k měně USA naposledy loni v únoru. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Koruna postupně posiluje k oběma hlavním světovým měnám už od loňského podzimu, kdy ještě kurz k euru činil téměř 24,70 Kč/EUR, a kurz k dolaru byl dokonce přes 25,70 Kč/USD. Už letos v únoru se koruna dostala na nejsilnější kurz k euru od léta 2008. Letos v první polovině března pak zaznamenala česká měna k euru i dolaru krátkodobé oslabení, ale v posledních týdnech opět zpevňuje.

Úřad práce ČR dnes zveřejnil údaje o nezaměstnanosti, podle kterých podíl lidí bez práce v Česku letos v březnu klesl proti únoru o dvě desetiny procentního bodu na 3,7 procenta. Předtím osm měsíců v řadě rostl, nebo stagnoval. „Koruna už od rána posiluje nezávisle na proměnách nálady ve světě. Pokles domácí nezaměstnanosti by neměl být pro trh velkou vzpruhou. Přesto se koruně podařilo smazat včerejší (úterní) ztráty vůči euru,“ sdělil k vývoji kurzu analytik společnosti Patria Finance Tomáš Vlk.

Kurz české měny:

Předchozí závěr Dnes kolem 17:00
Kč/EUR 23,49 23,34
Kč/USD 21,53 21,26

Zdroj: Patria Online

  Tajný průzkum ukázal, jak funguje byznys se zadluženými lidmi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com