Firma OceanGate provozující cesty ponorkou k Titaniku pozastavuje činnost

Firma OceanGate Expeditions, která provozovala katastrofickou cestu ponorkou k Titaniku, oznámila, že pozastavuje veškerou svoji činnost. Dnes o tom informovala agentura AP s odvoláním na prohlášení společnosti. Ponorka OceanGate s pěti lidmi na palubě při své poslední cestě v červnu implodovala. Všichni pasažéři zahynuli.

Příčinu neštěstí vyšetřují kanadské a americké úřady. Už v prvních hodinách a dnech poté, co po ztracené ponorce začala pátrat pobřežní služba, se začaly objevovat informace o možných pochybeních ze strany provozovatele podvodního plavidla. Odborníci v minulosti firmu upozorňovali, že jejich stroj není dostatečně otestovaný, a média připomínala dřívější prohlášení ředitele firmy Stocktona Rushe, v nichž se projevoval jeho laxní přístup vůči regulacím. Rush sám při červnové nehodě zahynul.

Americká pobřežní stráž po ohledání dna oceánu asi 500 metrů od vraku Titaniku vylovila zbytky ponorky pravděpodobně s lidskými pozůstatky. Vyšetřovatelé doufají, že bližší prozkoumání trosek pomůže objasnit příčinu neštěstí.

Nehoda mimo jiné vyvolala diskusi o tom, kdo má platit výdaje za záchranné operace pro velmi bohaté lidi, kteří se oddávají extrémním aktivitám a turistice, jako je pokořování nejvyšších hor bez dostatečného tréninku, cestování na dna oceánu nebo naopak do vesmíru.

Zdroj: ČTK

  Salvador zavedl bitcoin jako oficiální platidlo. Hodnota kryptoměny stejný den výrazně klesla

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com