Je plno, volali demonstranti na Václaváku. Přinášíme důkaz, že to bylo jinak

Demonstrace na Václavském náměstí, která se konala v neděli 16. dubna, byla navštívena ještě o něco méně než ta předchozí z 11. března. Na pódiu od mnohých zaznívala slova o tom, že je plno. Deník FORUM 24 přináší fotografie, které byly pořízeny před 15. hodinou, kdy byla akce v plném proudu – a bylo to úplně jinak.

Náměstí bylo hustě zaplněné po Opletalovu ulici a ve střední části jsou lidé po Jindřišskou. Procházet se ale dalo pohodlně úplně všude. To, že je Václavské náměstí úplně plné, řekl třeba moderátor celého protestu. Lidé mu tleskali.

Takto to vypadalo ve druhé polovině Václavského náměstí ve 14 hodin 50 minut:

Protestující na Václavském náměstí mají české vlajky a transparenty s nápisy jako „Pryč z NATO“, „Ne válce“ nebo „Prolhaná vláda a média“. Při skandování nejčastěji volali po demisi vlády, kterou Rajchl označil za sebranku. Urážel také ministryni obrany Janu Černochovou. Na akci dohlížejí uniformovaní policisté.

Protestní shromáždění na Václavském náměstí by mělo trvat zhruba hodinu. Potom organizátoři plánují pochod ke Strakově akademii, kde sídlí vláda. V březnu Rajchl mluvil o tom, že by měla demonstrace přejít v blokádu vládních budov, tento týden ale řekl, že chce kolem sídla Úřadu vlády vytvořit lidský řetěz.

Minulá demonstrace skončila tím, že lidé zaútočili na Národní muzeum, ze kterého chtěli strhnout ukrajinskou vlajku. Několik protestujících bylo zadrželo, došlo i ke zranění policistů.

 

  Protest Chceme mír! byl propadák. Na Letnou nikdo nedorazil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com