Další Putinův válečný zločin: Rusko vypálilo řízené střely na obytné budovy s ukrajinskými civilisty

Ráno 28. dubna zahájilo Rusko další masivní raketový útok z Kaspického moře. Pomocí řízených střel X-101/X-555 Rusové zasáhli Dněpr a Uman, přičemž v obou případech se zaměřili na obytné budovy s civilisty. Od 10 hodin dopoledne bylo hlášeno 12 mrtvých a nejméně 17 zraněných. Souřadnice tohoto typu křižujících střel jsou zadány předem: Rusové se záměrně snažili zabít ukrajinské civilisty. Je to další důkaz nelidské, teroristické povahy Putinova Ruska, které představuje bezprecedentní hrozbu pro celý svět. Pokud nebude Putin na Ukrajině zastaven, přivede válku do EU

Rusko se dopustilo dalšího teroristického činu – raketového útoku na Ukrajinu. Systémy protivzdušné obrany sestřelily 21 z 23 řízených střel, které vstoupily do ukrajinského vzdušného prostoru, a 2 bezpilotní letouny byly zničeny. Všech 11 řízených střel letících směrem k ukrajinskému hlavnímu městu bylo zničeno ve vzdušném prostoru Kyjeva. K zásahům došlo v Dněpru a Umani – v obou případech byly poškozeny obytné budovy. V Dnipru Rusové zabili mladou ženu a tříleté dítě – ruská propaganda bude tento zločin v ruské státní televizi opět prezentovat jako výkon ruských vojáků, stejně jako při tragédii v Dnipru 14. ledna, kdy ruská raketa X-22 zabila 46 ukrajinských civilistů.  Povaha destrukce způsobené zásahem řízené střely do domu v Umanu naznačuje, že počet obětí se ještě zvýší: část domu vyhořela a jeden z vchodů byl zcela zničen. Jeden úlomek sestřelené rakety zasáhl dům v Ukrajince v Kyjevské oblasti. Rusko se dopustilo dalšího válečného zločinu – zbabělého a zákeřného činu, raketový útok neměl a priori žádný strategický význam: Putin prostě vydal rozkaz k zabíjení ukrajinských civilistů.

Rusko je teroristický stát, který způsobil ukrajinskému lidu nesčetná utrpení. Přísné sankce by měly být uvaleny nejen na něj, ale také na každou zemi, která Rusku usnadňuje nákup západních čipů, jež používá při výrobě raket. Od předchozího masivního raketového útoku Ruska z 9. března uplynulo 51 dní: jakmile Rusové vyrobili novou várku raket, okamžitě je použili proti ukrajinským městům.

  Ukrajina chce náboženskou nezávislost na Rusku, sešla se kvůli tomu bezpečnostní rada

To je důkazem nenávistné povahy Putinova Ruska vůči lidem. Zatímco Západ váhá s poskytnutím nezbytné vojenské pomoci Ukrajině, Putin se připravuje na vleklou válku a ruský vojensko-průmyslový komplex pracuje nepřetržitě. Ukrajina se pro Evropu stala štítem, díky němuž Evropané žijí pod mírovým nebem.  Pokud se Putinovi podaří pokračovat ve válce, přenese svou agresi do Evropy, kde bude jeho armáda páchat podobná zvěrstva. Rusko by mělo být nejen vyčerpáno sankcemi, ale mělo by být zbaveno technologické soběstačnosti a přístupu k elementární základně, kterou využívá ve vojensko-průmyslovém komplexu. Teroristický stát je společnou hrozbou pro celý civilizovaný svět a musí být zastaven společným úsilím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com