Protest Chceme mír! byl propadák. Na Letnou nikdo nedorazil

V pondělí ráno se měl na Letné u metronomu konat protest Chceme mír!, který pořádalo uskupení Česká suverenita. Ten se ovšem organizátorům nezdařil. Pár minut před devátou, kdy měla akce vztažená ke Svátku práce začít, byla Letná kromě několika novinářů a skejťáků prázdná.

Protest Chceme mír! ohlásilo na pondělní devátou hodinu ranní uskupení předsedkyně Jany Volfové Česká suverenita, které roku 2011 založila společně s Janou Bobošíkovou. Akce ale skončila dříve, než začala. V prostoru se pohybovali novináři a pár turistů, kteří ovšem o akci neměli tušení.

Po deváté hodině na místo dorazil nízký počet demonstrujících, které ovšem čekalo zklamání z prázdného prostranství. Redakci CNN Prima NEWS si postěžovali i na přístup organizátorů. Jeden z přítomných vysvětlil, že odchází, protože nikdo nedorazil. Zároveň ho prý zklamalo, že ani na facebooku nejsou informace o zrušení akce. Z Letné ještě před desátou hodinou odešla i většina novinářů.

Sama předsedkyně Jana Volfová se k akci odpoledne vyjádřila. „Tak mne naštval magistrát,“ napsala na svém facebooku s tím, že před třemi měsíci opravdu zablokovala Letenskou pláň pro 1. Máj. „Pak jsme se dohodli, že půjdeme společně s Nespokojenými na Střelecký ostrov, tak jsem před měsícem demonstraci oficiálně zrušila,“ vysvětlila.

Ještě v pátek měla Volfová o zrušení akce informovat magistrát jak telefonicky, tak přes datovou schránkou a změnu také ohlásila na policii. „Magistrát se na to ale vys… a nesundal ze svých stránek,“ dodala na závěr.

Pořádající spolek Česká suverenita prošel v průběhu času několika proměnami. V období, kdy byl jeho volebním lídrem bývalý poslanec Lubomír Volný, dočasně fungoval pod názvem VOLNÝ blok. Strana se pak k původnímu názvu vrátila v lednu 2022.

Zdroj: forum24

  V Izraeli opět protestovalo 200.000 lidí proti vládní justiční reformě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com