Trump žádá, aby soudní řízení kvůli pomluvě zastavili pro zmatečnost

echo24.cz

Bývalý americký prezident Donald Trump žádá o zastavení soudního řízení, v němž čelí žalobě bývalé novinářky Elle Carrollové. Trumpovi právníci dnes uvedli, že chtějí občanskoprávní proces nechat ukončit pro zmatečnost, informovala agentura Reuters. Carrollová tvrdí, že ji Trump před lety znásilnil. Když bývalý prezident její obvinění označil za lež, podala na něj žalobu za napadení a pomluvu.

Právník Joe Tacopina uvedl, že žádost o zastavení řízení je odůvodněna chybami soudce, který podle něj zasáhl do Trumpových práv na obhajobu.

Proces začal koncem dubna a týká se práv na ochranu osobnosti. Carrollová v roce 2019 ve své knize Trumpa obvinila, že ji v 90. letech znásilnil v převlékací kabince v obchodě s oblečením v New Yorku naproti mrakodrapu Trump Tower. Trump na obvinění reagoval prohlášením, že Carrollová je lhářka, a řekl, že incident se stát nemohl, protože ona „není jeho typ“.

Trump dnes přiletěl do Skotska, kde jej čeká mimo jiné otevření nového golfového hřiště. Ve Spojených státech je pro něj spor s Carrollovou tím méně závažným střetem s justicí. Podstatnější je případ, v němž velká porota koncem března schválila obžalobu v kauze, která se týká plateb pro jeho údajné milenky před prezidentskými volbami v roce 2016.

ČTK

  Německo rozhoduje o prodloužení karantény

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com