Hokejistou sezony byl vyhlášen pardubický útočník Sedlák

Hokejistou sezony byl poprvé v kariéře vyhlášen Lukáš Sedlák z Pardubic. Třicetiletý útočník, jenž se připravuje s reprezentací na mistrovství světa ve Finsku a Lotyšsku, byl po návratu z NHL hlavním lídrem ofenzivy Dynama, pomohl mu k vítězství v základní části a následně v play off k postupu do semifinále.

Českobudějovický rodák Sedlák začal ročník jako hráč Colorada. Za Avalanche odehrál jen tři zápasy, po polovině října po něm sáhla Philadelphia. V dresu Flyers stihl 27 startů, tři góly a pět nahrávek. Od příchodu do Pardubic v polovině prosince měl průměr více než bodu na zápas. V základní části nastoupil do 24 utkání a připsal si 27 bodů (15+12), za 10 vyřazovacích bitev přidal pět branek a tři asistence.

Na trůnu pro nejlepšího hráče domácí nejvyšší soutěže vystřídal Sedlák jiného forvarda Filipa Chlapíka, který odehrál uplynulou sezonu ve Švýcarsku. „Znamená to pro mě hrozně moc, opravdu si toho ocenění moc vážím. Je to pro mě takové zadostiučinění za celou sezonu. Extraliga je kvalitní soutěž a není vůbec lehké se v ní prosazovat,“ uvedl na pódiu po vyhlášení Sedlák.

Čtyři individuální ceny si z dnešního galavečera v Brně odnesli zástupci mistrovského Třince. Nejlepším trenérem uplynulé sezony byl vyhlášen Zdeněk Moták. Hlavní kouč Ocelářů získal cenu ČTK.

„I když je hokej týmový sport, je to určitě fajn, když získáte i nějaké individuální ocenění. Asi to i lehce pohladí nějaké to ego. Ale já už toho v životě prožil celkem dost, takže jsem celkem zkušený a dokážu na to reagovat. Myslím, že nezpychnu. Nebo v to doufám… Ne, přesněji – já to vím, že nezpychnu,“ řekl ČTK osmapadesátiletý Moták.

Nejlepším brankářem byl vyhlášen Aleš Stezka z Víkovic, jenž míří do NHL, kde podepsal roční smlouvu se Seattlem. „Pomalu si zjišťuji nějaké informace, abych byl připravený. Momentálně řešíme plány na léto a co jak bude dál. Je to nová výzva a těším se na to,“ uvedl Stezka.

  Tenistka Nosková vybojovala v Poháru B. J. Kingové proti Švýcarsku první bod

Cenu Václava Paciny určenou nejlepšímu hráči play off získal třinecký útočník Daniel Voženílek, jenž zazářil při cestě Ocelářů za čtvrtým titulem za sebou. „Začal jsem víc pracovat a o tom to ve sportu všechno je. Pomohlo mi také angažmá ve Finsku a jsem rád, že se mi na to podařilo navázat i tady,“ podotkl Voženílek. „A k tomu jsem se přestěhoval. Jak jsem na to koukal, máme tu cenu v ulici už pátým rokem,“ dodal s úsměvem Voženílek.

Cenu za oddanost hokeji získal útočník Daniel Přibyl, jenž v sezoně hájil barvy Sparty a Mladé Boleslavi. Nejlepším nováčkem byl vyhlášen osmnáctiletý talentovaný útočník Eduard Šalé z Brna a nejlepším obráncem lotyšský reprezentant Uvis Janis Balinskis z Liberce. Nejproduktivnější bek uplynulého ročníku extraligy míří do NHL – po polovině dubna podepsal nováčkovský kontrakt s Floridou.

Dvě ocenění obdržel brankář brněnské Komety Dominik Furch – cenu pro nejlepšího hráče utkání a také za nejlepší akci v soutěži Zlatá helma. Diváci v hlasování zvolili za nejlepší akci Furchův zákrok proti mladoboleslavskému Ondřeji Romanovi v březnovém utkání předkola play off.

Vítězem Radegast indexu se stal obránce Richard Nedomlel, jenž zahájil ročník v Hradci Králové a poté se přesunul do Liberce. Jako nejlepší rozhodčí byl oceněn Antonín Jeřábek. Oceláři na závěr večera symbolicky opět převzali Masarykův pohár pro vítěze play off.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com