Faksa pojistil výhru Dallasu, Carolina vyřadila New Jersey

Radek Faksa zpečetil prvním gólem v letošním play off výhru Dallasu 5:2 nad Seattlem. Stars se ujali vedení 3:2 na zápasy a dělí je jedno vítězství od finále Západní konference. Carolina zdolala New Jersey 3:2 v prodloužení, sérii ovládla v poměru 4:1 a postoupila do finále Východní konference NHL.

Dallas do zápasu dobře vstoupil, Wyatt Johnston a Roope Hintz mu zajistil vedení 2:0 už v čase 5:35. Na začátku prostřední části zvýšil Joe Pavelski, Seatlle ale vzápěti kontroval trefami Adama Larssona a Jareda McCanna. Domácí uklidnil v 52. minutě Hintz, který v utkání zaznamenal tři body (2+1) a stal se první hvězdou duelu. Poslední slovo měl Faksa, který vystihl na červené čáře přihrávku a ze středního pásma trefil prázdnou branku.

New Jersey dvakrát vedlo. Skóre otevřel v 16. minutě z rychlého protiútoku Dawson Mercer a Timo Meier upravil v přesilové hře z dorážky stav utkání na 2:1. Domácí vyrovnali na začátku a konci prostřední třetiny po nahození obránců od modré čáry. Pokus Jaccoba Slavina se otřel o chrániče bránícího Erika Hauly, střela Brenta Burnse prošla přímo. Zápas rozhodl Jesper Fast v čase 67:09 tečí v početní převaze.

Vítek Vaněček byl minule po pěti inkasovaných gólech střídán, a tak plnil stejně jako v úvodních dvou utkáních série roli náhradního brankáře New Jersey. Jeho spoluhráč Ondřej Palát se ocitl v 50. minutě za stavu 2:2 osamocený před gólmanem Frederikem Andersenem, ale nevyzrál na něj.

Carolina s Martinem Nečasem v sestavě si zahraje finále Východní konference poprvé od roku 2019. Její soupeř vzejde z dvojice Toronto – Florida, která vede 3:1 na zápasy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com