Pastrňák režíroval výhru Bostonu, Palát dal první gól v sezoně

Hokejový útočník David Pastrňák třemi nahrávkami režíroval výhru Bostonu 5:2 nad Montrealem a s 27 body je pátým nejproduktivnějším hráčem soutěže. Pavel Zacha vstřelil jednu branku Bruins. V sobotním programu se prosadil také Ondřej Palát, jehož New Jersey podlehlo NY Rangers 3:5. Prohru Devils neodvrátil ani brankář Vítek Vaněček.

Boston si dvoubrankový náskok vybudoval již v první třetině. V 8. minutě po souhře Pastrňáka a Brada Marchanda otevřel skóre obránce Charlie McAvoy. Druhou trefu nejlepšího celku Východní konference obstaral v čase 19:20 Trent Frederic.

Také vstup do druhého dějství zvládli lépe Bruins. Ve 26. minutě Zacha z voleje nastřelili hokejku jednoho z bránících hráčů a jeho pokus skončil až za gólmanem Jakeem Allenem. Naději Canadiens vystřelil Slovák Juraj Slafkovský, ale o necelé dvě minuty později na jeho kontaktní branku odpověděl druhou brankou v zápase Frederic. Ve třetí třetině si Bruins svůj náskok pohlídali a vyhráli třináctý zápas v sezoně.

První třetina derby mezi New Jersey a NY Islanders nabídla čtyři branky. Rangers dvakrát vedli, ale Devils v obou případech dokázali na jejich branky zareagovat. Na 2:2 v čase 19:12 vyrovnal svým prvním gólem v sezoně Palát.

Po bezbrankové druhé třetině posunul New Jersey do vedení Erik Haula, Rangers ale třemi góly zápas otočili a vyhráli počtvrté za sebou. Vaněček v brance Devils kryl 30 střel a zápas zakončil s úspěšností 88,2 procenta.

NHL:

Philadelphia – Vegas 4:3 v prodl., Nashville – Chicago 4:2, Tampa Bay – Edmonton 6:4, Boston – Montreal 5:2, New Jersey – NY Rangers 3:5, Winnipeg – Arizona 5:2, Calgary – NY Islanders 4:5 po sam. nájezdech, Washington – Columbus 4:3, Dallas – Colorado 3:6, Carolina – Pittsburgh 4:2, Vancouver – Seattle 3:4, Los Angeles – St. Louis 5:1.

  Grolich: Stát nás připraví o MotoGP, pokud se za akci nepostaví

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com