ČT: Policie navrhla obžalovat muže, který v Praze ničil kola ukrajinských aut

Policisté navrhli obžalovat muže, který loni zničil vrtákem pneumatiky u dvou desítek ukrajinských aut zaparkovaných v Praze 8 a 9. Muž, který se k činu přiznal, způsobil podle kriminalistů škodu víc než 100.000 korun. Za poškození cizí věci spáchané kvůli národnostní příslušnosti mu hrozí až tři roky vězení. Na svém webu to dnes uvedla Česká televize, které to řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Policisté muže zadrželi těsně po jednom z činů loni v září. „Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie ukončili vyšetřování případu a na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 8 podali návrh na podání obžaloby,“ uvedl Daněk.

Muž podle policie od poloviny loňského dubna do začátku září zničil vrtákem 35 pneumatik u dvou desítek aut s ukrajinskými poznávacími značkami. Pneumatiky poškozoval z boční části, aby je nebylo možné opravit, řekl Daněk už dřív.

Policie se zabývá také dalšími podobnými případy. V Plzni někdo na konci března zapálil tři auta s ukrajinskou poznávací značkou, v Praze pak po březnové protivládní demonstraci muž udeřil do auta s ukrajinskou poznávací značkou, jehož řidič zastavil na přechodu pod Národním muzeem. Tento případ policisté stále prověřují, obvinění dosud nepadlo.

ČTK

  Koalice Spolu chce informace o objednaných vakcínách

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com