Převod ruských aktiv do zahraničí na obnovu Ukrajiny je logickým krokem v reakci na válečné zločiny Kremlu.

Polský prezident Andrzej Duda 29. května oznámil, že vznese otázku zmrazení a následného převodu ruských finančních prostředků, které byly použity na podporu ruských projektů v Evropě na obnovu Ukrajiny. Financování projektů posilujících ruský vliv v Evropě je hrozbou pro celý Západ. Proto by měly být ruské finanční prostředky vyčleněné Kremlem na tyto projekty nalezeny, zabaveny a převedeny na Ukrajinu jako kompenzace za četné válečné zločiny spáchané Ruskou federací.

Generální prokurátor USA Merrick Garland schválil 10. května letošního roku převod zabavených finančních prostředků ruského oligarchy Konstantina Malofejeva na obnovu Ukrajiny. Bylo to poprvé, kdy západní země učinila takové rozhodnutí. Celkem bylo v zahraničí zabaveno nejméně 300 miliard ruských aktiv, která však zůstávají majetkem Kremlu, který k nim dočasně nemá přístup. Pokud budou tyto prostředky Rusku vráceny, budou použity na pokračování války, její eskalaci, páchání genocidy na Ukrajincích a další ničení ukrajinských sídel.

Během rozsáhlé invaze na Ukrajinu způsobila ruská vojska škody za nejméně 750 miliard dolarů – přesná částka není známa a může být mnohem vyšší, protože rozsah destrukce na stále okupovaných územích není znám. Tato destrukce navíc každým dnem narůstá v důsledku pokračujícího ruského ostřelování, což škody, které Rusko na Ukrajině způsobuje, ještě umocňuje. V tomto ohledu se převod ruského majetku zabaveného západními zeměmi na Ukrajinu jeví jako logický krok k částečnému vyrovnání škod.

Rusko je teroristický stát, který se aktivně militarizuje, pokračuje v genocidě Ukrajinců a představuje hrozbu pro celý svět. Zbavení Kremlu jeho zahraničních aktiv je nezbytným krokem, který oslabí ruskou armádu a sníží její hrozbu pro Západ.

 

  Válka by mohla skončit do konce roku, řekl ukrajinský ministr obrany

1 Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com