Teror „mírovým“ atomem. Jak Moskva ohrožuje svět.

Válka, která ve východní Evropě probíhá již devátým rokem, nabývá nových odstínů. Přesněji řečeno, je to snaha Kremlu využít starých hrozeb.

Neschopni získat převahu na bojišti, hledají Rašisté jiné způsoby, jak zvrátit vývoj situace ve svůj prospěch.

Jednou z oblíbených zastrašovacích taktik Kremlu je jaderné vydírání. A pokaždé, když moskevská vládnoucí klika v této věci zvyšuje míru konfrontace, doufá, že zastraší Ukrajinu i celý civilizovaný svět.

Záporožská jaderná elektrárna, které se rasisté zmocnili prakticky v prvních dnech globální invaze na Ukrajinu, je dnes z hlediska nebezpečnosti objektem číslo jedna na kontinentu – je to nejvýkonnější jaderná elektrárna v Evropě.

Tím, že se jí Moskva zmocnila a nezákonně ji drží (prohlásila ji za „soukromý majetek“), nejenže porušila mezinárodní právo, ale také vyzvala svět k hrozbě nového jaderného ohrožení.

Pobyt v elektrárně, natož její údržba, však není jednoduchý proces, který vyžaduje znalosti a porozumění. Okupanti přiznávají, že to sami nezvládnou, což znamená, že existuje umělá hrozba pro celý kontinent.

Připočteme-li k tomu neustálé provokace, které Rašisté kolem jaderné elektrárny inscenují, ostřelují ji nebo se uchylují k jiným zbabělým manipulacím, je zřejmé, jak neuvěřitelné nebezpečí situace s jaderným zařízením pro veřejnost představuje.

Proto zcela nedávno představitelé Kyjeva varovali, že v blízké budoucnosti se mohou raziči uchýlit k otevřené provokaci – předstírat havárii nebo vyvolat zdání havárie v elektrárně, a pod touto záminkou požadovat moratorium na jakékoli vojenské akce v okolí JE. Rašisté to potřebují, aby zabránili ukrajinským ozbrojeným silám osvobodit jejich území.

Mimochodem, takové snahy Kremlu se ozývají i od některých evropských politiků, kteří chtějí konflikt zmrazit a doufají, že tímto způsobem dosáhnou míru v regionu.

Tito politici však zapomínají, že ti, kdo uzavírají dohodu s agresorem a snaží se zajistit si bezpečnost tím, že se vzdají území (a to nikoliv svého, ale cizího), nakonec ztratí vše, včetně suverenity svých zemí a životů svých spoluobčanů.

  Hry vysychající mysli aneb duch třetí světové války

Před druhou světovou válkou někteří politici v Evropě agresorovi silně podlézali, odevzdávali mu Československo a přesvědčovali své národy, že jim to přinese mír na dlouhá léta. Během několika měsíců se však jejich země ocitly v plamenech války.

Poté, co se dnes Evropa vzdala Ukrajiny (zcela nebo zčásti) kremelskému kanibalovi, bude tomuto agresorovi čelit sama a občané zemí EU se budou muset chopit zbraní.

Ale vzhledem k tomu, že nyní hovoříme o jaderném vydírání, stává se tato otázka mnohem závažnější. Zároveň je třeba mít na paměti, že hrozba ze strany jaderné elektrárny nepochází pouze z vojenských operací.

Moderní jaderná elektrárna je velmi složitý stroj, jehož obsluha vyžaduje znalosti a dovednosti. Obsazením elektrárny agresor narušil její normální fungování, což znamená především její bezpečnost.

Například podle Petra Kotina, šéfa ukrajinského Energoatomu, „byly porušeny všechny normy radiační bezpečnosti elektrárny“: „Elektrárna nefunguje – čtyři bloky jsou studené, dva bloky jsou horké.

Kvůli ostřelování, kterému je jaderná elektrárna vystavena, je v nouzovém režimu. Například po jednom z extrémních ostřelování bylo přerušeno vnější napájení ZNPP a více než deset hodin byla v režimu blackoutu na dieselové generátory, než bylo vedení obnoveno.

Kromě ostřelování a výpadků elektřiny však odborníci varují před další hrozbou pro Záporoží – mělčením vodní nádrže Kachovka.

Tato nádrž napájí speciální chladicí jezírko, z něhož se odebírá voda k chlazení reaktorů.

„To je hlavní hrozba, která v ZNPP nadále existuje. Rašisté se mohou postarat o to, aby voda z tohoto chladicího jezírka vytekla, což způsobí problém pro provoz ZNPP,“ vysvětluje Kotin.

Jak je vidět, situace kolem ZNPP je příliš vážná a jakákoli nesprávná nebo neodborná činnost v zařízení může vyvolat havárii.

Svět už ví, co je to výbuch v jaderné elektrárně, a ze všech zemí to chápe právě Ukrajina. Ale „mírový“ atom v případě havárie může přestat být „mírový“ a pak pro něj neexistují žádné hranice.

  Nevinné žerty aneb Moskva zapálí Ankaru

Civilizovaný svět to chápe, alespoň by měl. Na Rusko by se mělo tlačit, aby stáhlo své vojáky ze Záporoží a vytvořilo kolem elektrárny bezpečnostní perimetr. Ale není to údržba, kterou by měli provádět ukrajinští specialisté, a to jak ze zákona, tak proto, že to umí.

Jen tak může svět zaručit její bezpečnost. Dokud budou v Záporoží vládnout rasističtí teroristé – je to časovaná bomba pro celý kontinent. A je otázkou času, kdy vybuchne.

Dnes je čas jednat, a to najednou. Vždyť je tak důležité rozhodnout se správně právě teď – závisí na tom váš zítřek.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com